MYO ASIRLIK ÇINARLARI UNUTMADILAR

MYO ASIRLIK ÇINARLARI UNUTMADILAR

YAŞAM 18.12.2019 13:54:04 33 0
MYO ASIRLIK ÇINARLARI UNUTMADILAR

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT-Şavşat Meslek Yüksek Okulu idareci, öğretmen ve öğrencileri Şavşat’ta muhteşem ve anlamlı etkinliklere parmak basarak Yüksek Okulun farkındalığın yaşatmaya başladılar. Artvin Çoruh Üniversitesine bağlı Şavşat Meslek Yüksek Okulu Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında Şavşat Yaşlılar Yaşam Yerleşkesini ziyaret ederek çok anlamlı bir etkinliği daha başarı ile gerçekleştirerek Yaşlılar Yaşam Yerleşkesi sakinleri ile hem duygulu hem de eğlenceli dakikalar yaşadılar.

“Yerli Malı Yurdun Malı Her İnsan Yaşlıları Korumalı”

Şavşat Meslek Yüksek Okulu Sosyal Güvenlik Bölümü Öğrencileri Sümeyye Akça, Ebru Çetin, Hivda Salman Kader Yıldız ve Müjde Dulgun, okul idaresi ve öğretmenleri rehberliğinde hazırlamış olduğu program yaşlıları oldukça mutlu etti.

Şavşat MYO Yerli malı haftasında bölgeden toparladıkları elma armut ve Narenciye ürünlerini Yaşlılar Yaşam yerleşkesine götürerek yaşlılara kendi elleri ile ikram ettiler. Yaşlılar Yaşam yerleşkesi sakinlerine en az bir hafta yetecek kadar toparladıkları meyveleri ikram eden öğretmen ve öğrenciler daha sonra hazırlamış oldukları muhteşem bir program ile yaşlıları doyasıya eğlendirdiler.

Program sunuculuğu okulun öğrencilerinden Hülya Demir’in yaptığı etkinlikte açılış konuşmasını Öğretim Görevlisi Ceylan Yılmaz yaptı.

Yaşlılar Yaşam Yerleşkesi sorumlu Müdürü Çağlar Çalış de yapmış olduğu kısa konuşmada; Yaşlılar ve çalışan personel adına özellikle genç ziyaretçileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; ziyaretlerle yaşlılarımızın mutlu olduklarını, bu tür etkinliklerle sevgiye ve morale ihtiyacı olan yaşlı büyüklerimizin devamlı hatırlanmasının yararlı olduğunu belirtti. Yaşlılar Yaşam yerleşkesi Müdürü Çağlar Çalış, “Devletimiz yaşlılarımız için muhteşem bir eser yapmış. Burada yaşlılarımız huzur mutluluk içerisinde ve her türlü sorunları çözülerek güzel bir yaşam sürmelerini sağlıyor. Ama burada gözlemledim ki bu ve benzeri etkinliklere de çok ama çok ihtiyaç var. Yaşlılarımızın gözlerinde o mutluluğu gördüm. Bu gibi etkinlikleri daha sık sık yapacağız. Burada hizmet vermekte olan Yaşlılar Yaşam yerleşkemizi İlçe Kaymakamımız ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz hiç yalnız bırakmıyor. Ne sorunumuz varsa anında çözülüyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Şavşat Meslek Yüksek Okulunun bu etkinliğinde daha çok şeyleri gözlemleme imkânı bulduk. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca bu etkinliğe muhteşem sesi ile renk katan sanatçımız Solmaz Akgül’ü de Televizyon programlarından izlerdik. Burada görmek bizi ve yaşlılarımız mutlu etti. Solmaz Akgül daha öncede birkaç defa burada yaşlılarımızı ile birlikte olmuş Yaşlılarımızda kendisini çok seviyorlar. Onlara sarılması onlarla hoş sohbeti mükemmeldi. Yaşlılarımız adına çok teşekkür ediyorum.” dedi

Şavşat Yaşlılar Yaşam Yerleşkesinde ki yaşlıları ziyaret ederek yöresel meyve ve sebze ikram edildikten sonra okulun öğrencileri tarafından Yerli Malı Haftası ve yaşlılarımıza bakış açımız ve saygı konularında konuşmalar yapılarak şiirler okundu.

TÜRKÜ KIZ YİNE TÜRKÜ OLUP GÖNÜLLERE AKTI

Son yıllarda adından sıkça söz ettiren ve büyük bir çıkış yakalayan ülke genelinde çok büyük etkinliklerde sahne alan ama Şehit Aileleri ve gaziler, Yaşlılar, engelliler, Asker ev Polis etkinliklerinden bir kuruş para almayan 7 Bölgeden 7 Kuşağın Türkülerini okuyabilen muhteşem sesi ile Türkü Kız Solmaz Akgül Şavşat Meslek Yüksek Okulunun bu anlamı etkinliğine davet edilerek Yaşlılar Yaşam Yerleşkesindeki Yaşlılarımıza okumuş olduğu türkülerle okul öğretmen ve öğrencileri ve yaşlıların gönüllerinde taht kurdu.

Şavşat Yaşlılar Yaşam Yerleşkesinde yaşayan yaşlılara yönelik Şavşat Meslek Yüksek Okulu tarafından hazırlanan etkinlik Yaşlılar ve gençler korosunun hep birlikte okuduğu türküler ve hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI