MEMBA KALİTESİNDE İÇME SUYU

DSİ Artvin’de yaptığı yatırımlarla derelerdeki taşkın riskini azaltmaya, gölet ve sulama işleri yapmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye devam ediyor.

YAŞAM 23.01.2021 13:27:25 34 0
MEMBA KALİTESİNDE İÇME SUYU

Hayati Akbaş

ARTVİN-DSİ tarafından geliştirilen Artvin İçme Suyu Projesi ile Artvin Şehir Merkezinin içme suyu problemi çözülüyor. DSİ'den yapılan açıklamaya göre, 09.02.2017 tarihinde ihalesi yapılan 'DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğünce inşa edilen Artvin İçme suyu Arıtma Tesisi İnşaatında çalışmalar devam ediyor.

Bugüne kadar bütün kaba inşaatlar tamamlanmış olup ince işler devam etmektedir. Binalardaki mekanik işler ve saha borulaması devam etmektedir. Taşkın tahliye hattı tamamlanmıştır. Kum filtre hava basıncı testleri yapılmaktadır.

Fiziki gerçekleşme % 92 seviyesindedir.

Artvin İçme suyu Arıtma Tesisi İnşaatı İşi' ile Hatila Deresi'nden başlayan 33 km uzunluğundaki isale hattıyla getirilecek olan 255 lt/sn. kapasitesindeki içme suyu, Katrevan Mevkiinde 880 kotunda inşa edilecek olan konvansiyonel tip arıtma tesisi vasıtasıyla arıtılacaktır.

Yapılan çalışmalarla, Artvin’in gelecekteki nüfusu da dikkate alınarak en az 50 yıllık periyotta Artvin'in merkezinde yaşayan vatandaşlarımıza memba kalitesinde içme suyu sağlanacak.

DSİ'nin verdiği bilgilere göre 'Artvin İçme Suyu Arıtma Tesisinin günlük arıtma kapasitesi 22.000 m³. Tesis ile Artvin şehir merkezine memba kalitesinde su verilecek.

DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğünce inşa edilen Artvin İçme suyu Arıtma Tesisi İnşaatında çalışmalar devam ediyor. Bugüne kadar İdare Binası, Trafo Binası, Klor Binası, Kimya Binası, Belt Filtre, Isı Merkezi, Klor Temas Tankları ve Su Depoları, Hızlı ve Yavaş Karıştıcı, Durultucu, Hızlı Kum Filtre Makine Bloğu

Binalarının kaba inşaatları bittiğini açıklayan DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğü; “İnce işler devam etmektedir. Taşkın tahliye hattı tamamlanmıştır.” ifadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı