LAZ BÖREĞİ PROJESİ DOKA TARAFINDAN ONAYLANARAK DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI

Bir süre önce Coğrafi İşaret alan Hopa Laz Böreğine DOKA’dan da destek geldi.

YAŞAM 30.09.2020 14:22:04 20 0
LAZ BÖREĞİ PROJESİ DOKA TARAFINDAN ONAYLANARAK DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının Hopa Halk Eğitimi Merkezi ile ortak olarak hazırladığı Yerel Kalkınma, İstihdam ve Turizm Değeri Olarak Hopa Laz Böreğinin Üretimi ve Pazarlanması’ başlıklı proje ile Coğrafi İşaretli Ürünler Mali Destek Programı’na yaptığı başvuru Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek Artvin Yatırım Destek ofisine giderek proje sözleşmesini imzaladı. Artvin Yatırım Destek Ofisi Çalışanı Uzman Fatma İpek tarafından hazırlanan sözleşmeye imzalayan Başkan Akyürek süreç içerisindeki desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Akyürek Coğrafi İşaretli Ürünler Mali Destek Programı kapsamında onaylanan proje hakkındaki değerlendirmelerinde ‘Akademik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Aydın Halisoğlu ile birlikte hazırlanan projenin destek almaya hak kazanmasının sevindirici olduğunu ifade ederek çalışmalarından dolayı Halisoğlu’na teşekkür etti. Ocak 2019 tarihli coğrafi işaret almış Hopa Laz Böreği’nin sürülebilir olarak üretimi ve satışını amaçlayan bu projeyle ilçe kadın girişimciliğinin özendirilmesi, coğrafi işaret tescil olan Hopa’ya özgü bu değerin yerli ve yabancı turiste tanıtılması hedeflenmektedir’ ifadelerini kullanan başkan Hopa, Kemalpaşa ve Bölgemize hayırlı olması temennisini dile getirdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı