KURALAR ÇEKİLDİ

Vali Yılmaz Doruk, Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri Konut ve İş Yeri Kura Törenine Katıldı.

YAŞAM 15.07.2021 11:01:12 42 0
KURALAR ÇEKİLDİ

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-TOKİ Başkanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşen programda baraj yapımı nedeniyle yeniden inşa edilen Yusufeli ilçesindeki hak sahiplerinin yeni yerleşim yeri konut ve iş yeri belirleme kurası noter huzurunda yapıldı.

Kura töreninde konuşan Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Yusufeli için önemli bir gün olduğunu belirterek, “Bildiğiniz gibi ilimiz sınırlarından geçen Çoruh nehri buranın ayrılmaz bir parçası. Yıllarca yöreye can veren nehir şimdi üzerine konulan altın gerdanlıklarla ülkemize güç veriyor. Türkiye’de baraj denilince ilk akla gelen illerdeniz. Barajlar her geçen gün artan enerji ihtiyacımızın karşılanması bakımından önemli bir yere sahip. Bu noktada Artvin olarak ülkemize sunduğumuz katma değer her zaman gurur kaynağımızdır. Bu gurur duyduğumuz eserlerden biride Yusufeli’nde inşa edildi. Bildiğiniz üzere Yusufeli barajı özellikleri itibariyle Türkiye’nin birinci dünyanın üçüncü en yüksek barajı. Bugün, baraj inşası vesilesiyle yeniden inşa edilen ilçemizde hak sahipliği çekilişini gerçekleştiriyoruz. Bu noktada öncelikle büyük bir sabır ve fedakârlık gösteren sevgili Yusufelili hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Yaşanan bu zorlu süreçte Yusufeli halkı her zaman devletinin ve milletinin yanında oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız talimatlarıyla tüm kurumlarımız Yusufeli için seferber olmuş vaziyettedir. Devletimiz tüm imkânlarıyla buradadır. Amacımız vatandaşımızın süreçten en yüksek faydayı sağlaması yönündedir. Yusufeli için en iyisini yapmak öncelikli görevimizdir. Bu düşüncelerle gerçekleştirilecek olan kura çekiminin, Yusufeli’ne hayırlı olmasını diliyor, sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

AK Parti Artvin Milletvekili Av. E. Erkan Balta ise, yapılan yeni yerleşkenin Yusufeli halkına hayırlı olmasını diledi. Yeni yerleşke yapılırken yaşanılan zorlu süreci anlatan Balta, bu süreci muvaffakiyete erdirmenin onuru ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.

TOKİ Finans Dairesi Başkanı Ayhan Karaca ise, “Ülkemizin en özel illerinden Artvin’imizde, Kuzeydoğu Anadolu’nun en büyük nehirlerinden olan Çoruh Nehri üzerinde 26 Şubat 2013’te Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla temelini attığı ve yapımı süren Yusufeli Barajı ve HES projesi yeni yerleşim yerine olan ihtiyacı da beraberinde getirmiş bulunuyor. Oluşturulan yeni yerleşim yerinde de yapılaşma hızla devam ediyor. 2 bin 638 hak sahipliğiyle Türkiye’nin en büyük iskan projesi sayesinde vatandaşlarımız yepyeni konutlarına kavuşmuş olacak. Bugün çekilecek kuralarla vatandaşlarımızın yeni ev ve işyerleri noter huzurunda belirlenecektir. Tüm bu projelerin gerçekleştirilmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, TOKİ Başkanımıza, TOKİ ekiplerine, sektör paydaşlarımıza, projede emeği geçen, desteğini esirgemeyen diğer kamu kurumlarımıza, Sayın Valimize, Milletvekilimize, Belediye başkanımıza ve her daim teveccühleriyle bizleri cesaretlendiren vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kura töreninin tüm vatandaşlarımıza, ülkemize ve güzel Artvin’imize hayırlı olmasını temenni ediyor, vatandaşlarımıza yeni konutlarında mutluluklar diliyorum.” dedi.

Konuşmalarından Artvin kura çekimine geçildi. İlk kurayı Valimiz Yılmaz Doruk çekti.

Törene, AK Parti Artvin Milletvekili Av. E. Erkan Balta, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, DSİ Bölge Müdürü Celal Tokalak, Ak Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı, Milliyetçi Hareket Partisi Artvin İl Başkanı Serdar Kılıç, Artvin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Katip Çiçek, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak, TOKİ yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bazı daire amirleri ile hak sahipleri katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI