Köy köy dolaşıp sebze ve meyve satıyor

Rize’de sebze ve meyveleri köy köy dolaşarak satan Refik Ekmekçi ve Bayram Yalınkılıç, Pandemi kurallarına uyarak satışlarımızı gerçekleştiriyoruz dediler.

YAŞAM 5.04.2021 10:10:43 135 0
Köy köy dolaşıp sebze ve meyve satıyor

Cevahir Topaloğlu

PAZAR-Rize’de sebze ve meyveleri köy köy dolaşarak satan Refik Ekmekçi ve Bayram Yalınkılıç, Pandemi kurallarına uyarak satışlarımızı gerçekleştiriyoruz dediler.

Rize’nin Pazar ilçesinde ikamet eden Ekmekçi ve Yalınkılıç sebze ve meyve gibi ürünleri satarak, bu yolla ailelerinin rızkını temin etmeye çalışıyorlar.

Haftanın 6 günü Pazar-Ardeşen-Çamlıhemşin-Hemşin ve Fındıklı’nın köylerini gezdiklerini söyleyen Pazarlı sebzeciler. Bizdeki fiyatlarla ilçede satılan fiyatlarla aynıdır. Köylü vatandaşlar bizim gelecek olduğumuz saati biliyor ve bekliyorlar. Pandemi kurallarına uyarak sıcak satışlarımızı devam ediyoruz. Ramazan ayında da satışlarımıza devam edeceğiz” diye konuştular.

Pazar ilçesinin tüm köylerine yaz kış demeden pikabıyla giderek satış yapan Ekmekçi ve Yalınkılıç, bazı ürünleri kendimiz bahçemizde üretiyoruz, diğerlerini ise halden alıyoruz,” ifadelerine yer verdiler.

Ekmekçi ve Yalınkılıç, 'İşe çıkacağımız gün sabah namazından önce uyanıyoruz. Hale gidip sebzemizi alıyoruz. Dönene kadar öğle oluyor. Öğleden sonra satış yapıyoruz. Olmasa sonraki gün devam ediyoruz. Eğer mallar elimizde kalsa bitmesi için ucuza veriyoruz. Kâr edebilirsek de çocuklarımızın geçimini sağlıyoruz. Satışa bağlı olarak geziyoruz. Bir köyde iyi satış olsa zamanınız ona göre gidiyor. Satış olmasa başka başka köylere gidiyoruz.”dediler


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI