KOBİGEL – KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI AÇIKLANDI

KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı hakkında kamuoyunu bilgilendirmek üzere bir basın açıklaması yayımlanarak Artvin halkının bilgilendirilmesi sağlandı.

YAŞAM 1.05.2018 14:14:42 28 0
KOBİGEL – KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI AÇIKLANDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı hakkında kamuoyunu bilgilendirmek üzere bir basın açıklaması yayımlanarak Artvin halkının bilgilendirilmesi sağlandı.

Yapılan basın açıklamasında; “2018 / 01 İllerde Rekabet Avantajına Sahip İmalat Sanayi Sektörlerinin ve Yazılım Sektörünün Rekabet Gücünün Geliştirilmesi” PROJE TEKLİF ÇAĞRISI, 20.04.2018 günü KOSGEB KOBİ Zirvesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü tarafından ilan edilmiştir.

KOSGEB ve paydaş kurumların katılımıyla gerçekleştirilen çalıştaylarda, illerde rekabet avantajına sahip imalat sanayi sektörleri listesi belirlenmiştir. Yazılım sektörü ise, diğer sektörlerin katma değer ve verimliliğini arttıran çözümleri ile KOBİ’lerin rekabet gücünün geliştirilmesinde ve sanayide dijitalleşme oranının artırılmasında kritik öneme sahip olmasından dolayı listeye eklenmiştir.

KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında hazırlanan 2018 – 01 sayılı Proje Teklif Çağrısının genel amacı, “İLLERDE REKABET AVANTAJINA SAHİP İMALAT SANAYİ SEKTÖRLERİ ve YAZILIM SEKTÖRLERİNDEKİ KOBİ’LERİN REKABET GÜCÜNÜN Geliştirilmesidir.

Proje Teklif Çağrısına;

Artvin ili için;

10. Gıda ürünleri imalatı

11. Mobilya imalatı

12. Ağaç, ağaç ürünleri ve mantar ürünleri imalatı (mobilya hariç); saz, saman ve benzeri malzemelerden örülerek eşyaların imalatı

13. Kauçuk ve plastik ürünlerin imalatı

14. Makine ve teçhizat hariç, fabrikasyon metal ürünleri imalatı, NACE Kodlarında faaliyet gösteren KOBİ’ler,

Tüm illerdeki yüksek teknolojili imalat sanayi sektörü KOBİ’leri (NACE Kodu: 21, 26, 30.3),

Tüm illerdeki yazılım sektörü KOBİ’leri ( NACE Kodu: 62), başvurabilecektir.

Proje sunacak işletmelerin KOSGEB Veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları, bilanço usulünde defter tutmaları gerekmektedir. 2017 yılı KOBİ Beyannamesi onaylı olmayan işletmeler başvuru sistemine giriş yapamayacaktır.

Destek oranı tüm bölgeler için %60’tır. Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL’ye kadar geri ödemeli (teminat karşılığı) olmak üzere toplam 1.000.000 TL’ye kadar destek verilebilecektir.

Proje çağrısının toplam bütçesi; imalat sanayi sektörü için 500 Milyon TL, yazılım sektörü için 200 Milyon TL olmak üzere toplam 700 Milyon TL’dir. Başvurular, KOSGEB tarafından belirlenen değerlendirme kriterlerine göre puanlanacak ve puan sıralamasına göre bütçe imkanları dahilinde desteklenmesi mümkün olan sayıdaki başvuru desteklenecektir.

Aşağıdaki link ile Proje Teklif Çağrısına erişilebilecektir. Proje Başvuru Formu Örneği, Başvuru Kılavuzu, İller Bazında Başvuru Yapabilecek İmalat Sanayi Sektörleri Matrisi, Kurul Değerlendirme Kriterleri Tablosu, OECD İmalat Sanayi Sektörleri Teknoloji Düzeyi Sınıflandırma Tablosu ve programın Uygulama Esasları, www.kosgeb.gov.tr adresinde “Destekler” menüsünden “KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı” alt menüsü seçilerek incelenebilecektir.

Proje çağrısı için başvuru sistemi 22 Haziran 2018 günü saat 23.59’da kapatılacaktır. Son başvuru tarih ve saatinden önce başvuru sahibi tarafından onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve 2017 KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler, işletme yetkilisinin e-devlet şifresiyle ile sisteme girerek başvurularını oluşturabilecektir” ifadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI