KAZIM KOYUNCU HOPA’DA ANILDI

Şair Ceketli Çocuk Kazım Koyuncu ölümünün 16. Yılında Hopa Yeşilköy’de mezarı başında anıldı.

YAŞAM 26.06.2021 11:37:16 59 0
KAZIM KOYUNCU HOPA’DA ANILDI

Hayati Akbaş

HOPA- Şair Ceketli Çocuk Kazım Koyuncu ölümünün 16. Yılında Hopa Yeşilköy’de mezarı başında anıldı.

Buradaki anma törenine CHP YDK Üyesi Av. Doğuşcan Aydın, Eski CHP Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu ile beraber Hopalılar ve Kazım Koyuncu’nun annesi Hüsniye Koyuncu, kardeşleri Hüseyin ve Niyazi Koyuncu ile Canan Erdem’de katıldılar.

Anma töreninde konuşan Belediye Başkanları sırayla düşüncelerini ifade ettiler. Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi burada yaptığı konuşmada 'Kazım Koyuncu sanatıyla Türkiye'de ve uluslararası alanda kendini kabul ettirmiş bir sanatçı idi. Örnek sanat yaşantısıyla. kendisinden sonra gelen sanatçılara da ışık ve örnek oldu. Kazım Koyuncu'yu unutmadık, unutturmayacağız.' dedi.

Anma etkinliğine katılan sanatçının sevenlerinden Atakan Asılbay ise 'Her yıl buraya geliyoruz. Kazım'ı müzikle, sanatla anıyoruz. Kazım Koyuncu sadece burada değil, memleketin dört bir yanında şarkılarla anılıyor.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanları da Kazım Koyuncu’nun anıt mezarına çiçekler bıraktılar.

Hopa Belediyesi de Belediye Hoparlöründen Kazım Koyuncu şarkıları söylendi.

ARTVİN HOPASPOR YÖNETİMİ DE KAZIM KOYUNCUYU ANDI

Artvin Hopaspor Başkanı Göksel Cihan ve yönetim kurulu üyeleri Kazım Koyuncu’yu mezarına çiçekler bırakarak andılar. Başkan Göksel Cihan burada yaptığı konuşmada “Müziğiyle, cesaretiyle, duruşuyla kalplerde taht kuran Kazım Koyuncu’yu, aramızdan ayrılışının 16. yılında şükranla, saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Her şeye rağmen bu yer yüzünde şarkılar söyledik, teşekkürler dünya” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI