KAYMAKAMI CANPOLAT, CAMİ ONARIMINI YERİNDE İNCELEDİ.

KAYMAKAMI CANPOLAT, CAMİ ONARIMINI YERİNDE İNCELEDİ.

YAŞAM 6.10.2018 10:50:46 17 0
KAYMAKAMI CANPOLAT, CAMİ ONARIMINI YERİNDE İNCELEDİ.

19. Y.Y. sonlarında inşa edilen Tarihi Orta Hopa Mahallesi Camisinin tüm iç ve dış cephesinde ve çatısında aslına uygun olarak yapılan restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Hayati Akbaş

HOPA-19. Y.Y. sonlarında inşa edilen Tarihi Orta Hopa Mahallesi Camisinin tüm iç ve dış cephesinde ve çatısında aslına uygun olarak yapılan restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Tavan ve kubbesi orijinal dokunun en belirgin özelliklerini yansıtmaktadır. Camii tadilatı ile ilgili Orta Hopa Mahallesi Cami Yaşatma ve Mezarlıklar Onarım ve Muhafaza Derneği Başkanı Sedat Toksoy’dan bilgiler alan Kaymakam Canpolat, eksikliklerin giderilmesi konusunda kendilerine düşen konularda yardımcı olacaklarını söyledi.

Caminin onarılarak daha sağlıklı ve sağlam bir yapıya kavuşması için yapılan tadilat çalışmalarını yerinde Kaymakam Canpolat, Tarihi canlı tutmak, eserleri ilk günkü güzelliği ve orijinalliğiyle geleceğe ulaştırma gayesi taşıyan restorasyon çalışmaları da bu doğrultuda sonra derece önemli olduğunu ifade etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI