Kadir İnanır, Ahmet Kaya ile ilgili duygusal bir konuşma yaptı.

Kadir İnanır: Halka dokunmak lazım

YAŞAM 28.10.2014 18:02:27 8 0
 Kadir İnanır, Ahmet Kaya ile ilgili duygusal bir konuşma yaptı.

Çözüm süreci kapsamında toplanan Akil İnsanlar'dan bir tanesi de ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır. Ünlü oyuncu A Haber editörü Tuba Kalçık'a çözüm süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İnanır, sürecin en iyi şekilde anlatılması için gerçek hayattan, vicdani, filmlerin, dizilerin ve belgesellerin yapılması gerektiğini vurguladı. Ünlü aktör yakın dostu Ahmet Kaya'yla ilgili de konuştu. İnanır 'Keşke yaşasaydı da birlikte yollara düşseydik' dedi...
HALKA DOKUNMAK LAZIM

Çok büyük ilgi gördü. Kültür Bakanlığı'nın kartı geldi hemen o toplantıda biz hazırız diye. Sadece sinema filmi değil, tanıtım filmi, belgeseller… Halka dokunmak lazım. Halka dokunacak tek silah sinemadır. Yoksa teorik bilgilerle, konferans veriri gibi akademik yaklaşımlarla sorunun ne olduğunu halka anlatamazsınız, filmler anlatır. Hem net, hem güzel anlatır.
VİCDANİ FİMLER YAPILMALI

Vicdani, gerçek sansüre uğramamış filmler yapılmalı. Sorun nerden çıkmış, onları açığa çıkaracağız, halkın gerçeklerine sunacağız o karar verecek, suçluyu o bulacak. Adaleti o sağlayacak.
KEŞKE YAŞASAYDI BİRLİKTE YOLA DÜŞSEYDİK

Ahmet Kaya halkaların kardeşliğine o zaman yürek koymuş. Keşke yaşasaydı şarkılarına devam etseydi, bugün bizle beraber yollara dökülseydi. Bir kurban istiyorlardı onu seçtiler. 
Sabah gazetesi

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI