İSTANBUL’DAN YARDIM ELİ UZANDI

Yardım malzemeleri Yusufeli Dokumacılar ve Şavşat Tepeköy'deki yangın mağdurlarına İSARF yardım komisyonunca ulaştırıldı...

YAŞAM 22.07.2020 11:05:24 75 0
İSTANBUL’DAN  YARDIM ELİ UZANDI

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Yardım malzemeleri Yusufeli Dokumacılar ve Şavşat Tepeköy'deki yangın mağdurlarına İSARF yardım komisyonunca ulaştırıldı...

Yakın zaman da Yusufeli Dokumacılar Köyünde yanan 35 ev ve daha öncesi Şavşat Tepeköy'de yanan iki ev nedeniyle yangın mağdurlarına dayanışma amaçlı İSARF Federasyonunca Artvin Yusufeli Derneğiyle koordineli olarak başlatılan kampanyaya çok sayıda dernek ve belediye kuruluşları destek verdiler. Yardım kampanyasına, Artvin Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Belediyesi, Artvin Yusufeli Derneği, Çoruh Vadisi Berçkalılar Derneği, Artvin ve Çevre İlleri Derneği, Kılıçkaya Derneği, Şavşat Çiftlik Derneği, Şavşat Dutlu/Sebzeli Derneği, Şavşat Çoraklı Derneği, Şavşat Yoncalı Derneği, Şavşat Üzümlü Derneği, Ardanuçlular dayanışma platformu, ŞAVSİAD, Zafer Kaptan, Fatoş Hamzaeli, Nursal Satır ve Ünsal Şimşek destek verenler arasındaydı.

Ayrıca yardım kampanyasında derlenen malzemelerin İstanbul'dan Artvin’e nakli Binali Arslan girişimiyle Kamil Koç/Lüx Artvin firması tarafından ücretsiz yapıldı.

Artvin'den Dokumacılar Köyüne nakli ise Artvin Belediyesi tarafından tahsis edilen damperli kamyonla yardım komisyonu temsilen İSARF Kurucu Genel Bşk. Sinan Temiz ve İSARF Kurulundan Sedat Meydan tarafından yangın mağdurlarına ulaştırıldı.

Yardım malzemeleri tesliminde Dokumacılar Muhtarı Seyfettin Ağlar, Bursa Dokumacılar der. Bşk. Nazım Kara, Artvin Belediyesi personeli/kamyon şoförü Murat Altun ve Dokumacılar Köyü yangın mağdurları hazır bulundu.

Yangın yerinde incelemeler yapan ve mağdurlarla bir araya gelen İSARF kurucu başkanı Sinan Temiz, İSARF Başkanı Kenan Satır'ın ve İsarf Derneklerinin geçmiş olsun dileklerini iletti.

Temiz; 'Karınca-kararınca derneklerimizle, yönetimimizle ve vatandaşlarımızla birlikte Artvin'deki yangın mağdurlarla dayanışma içerisinde olmak istedik. Dayanışma kampanyasına başta derneklerimiz olmak üzere emeği geçen, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.

Hiç bir şey uzaktan görüldüğü gibi değil. Bura da bir mağduriyet var. Mağdurların acısını paylaşıyor ve bölge halkına bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.' dedi.

Şavşat Tepeköy'deki yangın mağdurların malzemeleri ise Tepeköy Muhtarı Murat Altun eşliğinde İsraf yardım komisyonu adına Sinan Temiz tarafından mağdurlara teslim edildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı