İŞÇİLERE YÜZDE 70 ZAM

Şavşat Belediyesi ile Belediye-İş sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandı.

YAŞAM 15.12.2020 17:50:17 21 0
İŞÇİLERE YÜZDE 70 ZAM

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT-Şavşat Belediyesi ile Belediye-İş sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandı.

Artvin'in Şavşat ilçesindeki CHP’li belediyenin Personel Ltd. Şirketi ile Belediye-İş Sendikası üyesi 26 işçi arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sonucunda örnek sayılacak bir metin imzalandı.

Şavşat Belediyesi ile Belediye-İş arasında yapılan sözleşme sonucunda işçilere yüzde 70 zam ve çeşitli sosyal haklar konusunda yeni TİS yapıldı.

Yapılan sözleşme Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar ve Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Coşkunoğlu, Belediye İş Rize Şube Başkanı Yaşar Kaspar ve sözleşmeye imza atan 26 işçi işçinin katıldığı bir törenle Şavşat Belediyesi'nde imzalandı.

'MAAŞLARA YÜZDE 70 ARTIŞ SOSYAL HAKLARA İYİLEŞME SAĞLANDI'

Yapılan TİS kapsamında en düşük günlük yevmiye 150’ye diğer yevmiyeler 170 TL’ye yükseltildi. 2 bin 600 TL olan maaşlar ortalama %70 zamla 4 bin 400 TL’ olarak artırıldı. Ayrıca 60 gün ikramiye, ayrıca dış birimlerde çalışanlara 250 TL sorumluluk, şoför operatörlere 150 TL, Ramazan Bayramı 500 TL, Kurban Bayramı 750 TL, giyim yardımı 500 TL olarak, idari maddeler ve izinler kadrolu işçiler toplu sözleşmesindeki gibi anlaşmaya varıldı.

'ŞARTLARI ZORLADIK ALINTERİNDE TASARRUF OLMAZ '

Belediye Başkanı Acar, yapılan TİS sonrası; “Sözleşmenin arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum, günümüz koşullarında yeterli olmasa da imkânlarımızı zorlayarak sendikayla anlaşmaya vardık, ilerleyen zamanlarda Belediye imkânlarımız düzeldikçe daha da iyi şartlar ve ücretler vermeye çalışacağız. Belediyemizin emekçilerinin alın terinin karşılığı olan ücretlerden tasarruf olmaz, arkadaşlarımız Şavşat’ın yükünü omuzlamaktadırlar, onlar daha fazlasını hak ediyorlar adaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

'EMEK SÖMÜRÜSÜNÜ KALDIRAN BİR SÖZLEŞME OLDU'

Belediye- İş Rize Şube Başkanı Kaspar ise 'Çalışan emekçi kardeşlerimiz tarihi bir sözleşmeye imza atmıştır. Sendikamıza üye olan emekçi kardeşlerimizin ilk TİS bugün başkanlarımız ve üyelerimizle beraber imzalıyoruz. Yılların emek sömürüsünün ortadan kaldırıldığı, çalışanların emeklerinin karşılığının alındığı örnek bir sözleşme imzaladık.

Yaptığımız TİS görüşmeleri esnasında emekçi kardeşlerimizden yana tutum sergileyen değerli Belediye Başkanımız Nihat Acar ve sözleşmenin imzalanmasına ciddi katkıları olan Başkan Yardımcımız Ümit Coşkunoğlu’na örgütümüz ve emekçi kardeşlerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Bu sözleşmenin diğer belediyelerde örnek olmasını umut ediyorum” ifadelerini kullandı


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı