İl Orman Yangını ile Mücadele Komisyon Toplantısı Düzenlendi

İl Orman Yangını ile Mücadele Komisyon Toplantısı Vali Kemal ÇEBER başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ÇEBER , Rize’nin sahip olduğu en önemli güzelliklerinden birinin ormanlar olduğunu söyledi.

YAŞAM 13.08.2020 09:31:36 41 0
İl Orman Yangını ile Mücadele Komisyon Toplantısı Düzenlendi

İl Orman Yangını ile Mücadele Komisyon Toplantısı Vali Kemal ÇEBER başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ÇEBER , Rize’nin sahip olduğu en önemli güzelliklerinden birinin ormanlar olduğunu söyledi.

İlimiz ve Karadeniz bölgesinde yaşanan orman yangınları hakkında açıklamalarda bulunan Vali ÇEBER , mavi ile yeşilin buluşmasını sağlayan ormanlarımızın hem akciğerlerimiz hem de milli değerlerimiz olduğunu vurguladı.

Doğa Turizmin başkenti olan Rize’nin en önemli doğal güzelliğinin ormanlarımız olduğunu belirten Vali Çeber, ' gelen turistlerin yeryüzündeki cennet Rize diye tabir ettikleri ilimize cennet güzelliğini veren şey aslında yeşilimiz ve ormanımızdır” dedi.

Bu Aylarda Özellikle Dikkat Edilmeli

Vali ÇEBER , ilde kurumlar arası koordinasyon ağının sağlam olmasıyla, yangınların çıkmasının önüne geçilebileceğini vurguladı. Ormanları korumak için pek çok tedbirler alınsa da orman yangınlarının çıkabileceğini ifade eden Vali Çeber, “Küçücük bir ihmal, küçücük bir dikkatsizlik ormana bıraktığınız belki bir izmarit, belki bir cam parçası yangına neden olabilir. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, yanan alanların yeniden ağaçlandırılması, yeniden ormanlaştırılması konusunda da çok önemli çalışmalar yapmaktadır” dedi.

Ormanlarımız Anayasayla Da Korunuyor

Türkiye’de ormanların anayasayla korunduğunu belirten Vali Kemal Çeber, dünyanın hiçbir ülkesinde ormanların Anayasaya ile korunmadığını belirtti. Bu yüzdende yanan orman alanının imara açılıp başka bir şeye dönüştürülmesinin, mümkün olmadığını ifade etti.

İtfaiye Teşkilatı Çok Önemli

Rize Belediyesi’nin önemli bir itfaiye teşkilatı bulunduğunu söyleyen Vali Çeber itfaiye teşkilatınında kendini geliştirmesi yetiştirmesi gerektiğini ellerinde devletin sağladığı büyük gücün olduğunu belirtti. En önemli görevin yangını başlamasına sebep olacak nedenleri ortadan kaldırmak olduğunu belirten Vali Çeber, 'Eğer yangın çıktıysa da bunu en kısa sürede, en az zararla nasıl atlatacağımızı bilmeli ve uygulamalıyız” dedi.

Toplantıda alınacak kararların, 2020’de orman yangınlarının azalmasına ve her hangi bir şekilde çıkacak orman yangınlarının da en kısa sürede söndürülmesine vesile olmasını dileyen Vali Çeber,“Bu masa etrafında bulunan bütün kurumları işbirliğine, koordinasyona ve kendi üzerlerine düşen görevleri harfiyen yerine getirmelerini önemle arz ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI