Hamsi Yasağına karşı çıktı.

Rize’de 45 yıldır baba mesleği olan balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Kibar Balıkçılık sahibi Hakkı Kuru(58), Hamsi yasağına karşı çıkarak “bu boş ve anlamsız yasak kararlarını kime danışıp aldınız” dedi.

YAŞAM 18.01.2021 20:35:11 47 3
Hamsi Yasağına karşı çıktı.

Rize’de 45 yıldır baba mesleği olan balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Hakkı Kuru(58), Hamsi yasağına karşı çıkarak “bu boş ve anlamsız yasak kararlarını kime danışıp aldınız” dedi.

Rize’nin Pazar ilçesinde ailece 70 yıldır denizlerde balık avlayarak geçimlerini sağlayan Kuru ailesinin ikinci kuşağı Hakkı Kuru (58) “Birkaç kişinin yanlış avlanması üzerine tüm balıkçıları aynı kefeye koyarak mağdur etmek devletimize yakışmaz” sözleriyle yasağın doğru olmadığını dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul Boğazı ve Karadeniz'de ticari amaçlı hamsi avının yasak süresini 28 Ocak 2021 tarihine kadar uzattıklarını duyurmuş ve bu yasağa Rize’nin Pazar İlçesinde Balıkçı köyü limanında Balıkçı motoru (gırgır) ile Türk karasularında her türlü balık avlanmayı yapan Hakkı Kuru yasakla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.

“Karadeniz’de hamsi bitti 3 sene sonra hamsi diye bir Balık kalmayacağını iddia edenler kim ve kimlerin görüşünü öne sürerek bu kararı aldınız. Gerçek balıkçılara hiç fikir danışmayıp kafasına göre zamansız ve yersiz yasak koyan 10 gün sonra 20 gün daha sonra bir aya çıkaracak tamamen içi boş yasaklar neden alındı ilgililere soruyorum. Geçimini sadece balıkçılık üzerine kuran vatandaş olarak neye göre yasak alındı. Vay efendim hamsi zayıf kalmış büyüyememiş Allah aşkına bir ayda hamsi kilo alacak büyüyecek ondan sonra balıkçı tutacak öylemi siz kimi kandırıyorsunuz.”

Hakkı Kuru “Sizin başka başka düşünceleriniz olabilir, sizi birileri yanlış yönlendirebilir ama bu yaptığınız çok yanlış çok bu acemice alınan kararla balıkçılıktan anlamadığınızı başkasının tekeli altında karar verdiğinizi gösteriyor” diye konuştu

Kuru, “2 balıkçı arkadaşımız ölçüleri şaşırıp istemeden de olsa yakalamış ise cezai işlem uygulanmıştır. Bunun faturasını tüm balıkçıya kesemesiniz buna hakkınız yok devleti bu kadar aciz duruma düşüremezsiniz, devletin eli her tarafa uzanır kontrol etsin. Tarım Müdürlükleri olsun, Sahil Güvenlik olsun devlet bekçi ve köy muhtarlarına bile yetki vermiş siz devletin memurları bu işte aciz kaldı da mı yasak getirdiniz. Bence çok büyük yanlış yapıyorsunuz devlette böyle yanlış karar olmaz, bu mevsimde bir ayda hamsi büyümez, nasıl ve ne kadar zamanda büyür ayrıca onu da tartışırız şimdi onun zamanı değil balıkçının ekmeğiyle oynamayın derhal aldığınız yanlış kararlardan vazgeçin” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Pazarlı
19.01.2021 03:04:17
Küçücük hamsileri para uğruna tutarken siz kime sordunuz bir kere bide adam gibi hakkiyla tutulmus hamsi yemedik siz hesap vereceginize sorar olmussunuz

Halil İbrahim
19.01.2021 05:57:01
Bu sene limit üstü hiç hamsi satıldımı boş boş konuşuyo

Kocero
22.01.2021 00:14:09
Adam gibi avlanma yapsaydiniz tezgahlara gelen hamsiyide gorduk, bos konusuyosun boss hakkiii

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı