Fotoğraf Sanatçıları gözünde Kalkandere

Rize'nin Kalkandere ilçesinde Bu yıl 2'nci kez düzenlenen Kalkandere Kaymakamlığı Fotoğraf Yarışmasına, ulusal boyutta 50'ye yakın fotoğraf sanatçısı katıldı.

YAŞAM 16.09.2019 14:54:45 180 0
Fotoğraf Sanatçıları gözünde Kalkandere

200'ü aşkın eserin yarışmaya katılma şansı bulduğu Foto Maraton'da Rize’nin en küçük ilçelerinden biri olan Kalkandere’den mükemmel kareler çıkarıldı.

Kalkandere Kaymakamı Sercan Yılmaz gayretleriyle geleneksel olma yolunda büyük mesafe kat eden Foto Maraton Kalkandere'nin gizli kalan güzelliklerini deşifre etti.

6-8 Eylül tarihleri arsında düzenlenen Foto Maraton' da Kalkandere ulusal boyutta fotoğraf sanatçılarının Kalkandere'de buluştu.

İlçe Kaymakamı Sercan Yılmaz'ın başkanlığında oluşturulan tertipleme komitesi, tüm katılımcıları Kalkandere'nin güzellikleriyle ve misafirperverliğiyle karşılayarak ilçeyi tanıtıp gezdirdiler. 3 gün süren Foto Maraton'da fotoğraf sanatı ile uğraşanlar ilçeyi adım adım gezerek doğal güzellikleri kendi objektiflileriyle görüntülediler.

Kaymakam Sercan Yılmaz'ın başkanlığında oluşturulan tertipleme komitesinde Emre Vardar, Tuğçe Bağın ve Süleyman Ayazoğlu yer aldı.

İLK ETAP SONUÇLANDI

Foto Maraton'da, 14 Eylül cumartesi günü jürinin toplanması ve fotoğraf seçimiyle Foto maratonun ilk etabı sonuçlandı. Seçici kurul üyelerini oluşturan fotoğraf sanatçıları şu isimlerden oluştu:

Prof Dr. Özer Kanburoğlu (İstanbul), Ekrem Yiğit (İstanbul), Yunus Koç (İzmir), Murat Genç (Rize), Emin Kanbur (Rize)

Ulusal boyutta oluşturulan seçici kurulda Özer Kanburoğlu’nun anı rahatsızlığından dolayı katılamamasından kurul 4 kişi olarak toplandı. Kurul 200'ü aşkın mükemmel eserden ilk 6 eseri ve sergileme eserlerini seçmekte bir hayli zorluk yaşadı.

KAYMAKAM YILMAZ: İLÇENİZİN POTANSİYELİNİ ORTAYA KOYACAĞIZ

Toplamda 46 eserden oluşan seçili fotoğrafların Kalkandere'yi anlattığını ifade eden, İlçe Kaymakamı Sercan Yılmaz, 'Önümüzdeki aylarda Kalkandere’yi anlatan bu fotoğraflarla ilçemizin tanıtımını yapmak için İstanbul da düzenlenecek olan Rize günlerinde, Rize şehir merkezinde ve Kalkandere ilçemizde fotoğraf sergileri ve bir dizi kültürel etkinlikle ilçemizin Tanıtımı ve Turizm potansiyelini ortaya koyacağımız etkinlikler yapacağız' dedi.

KANBUR: KALKANDERE, RİZE'NİN SANKİ KÜÇÜK BİR MİNYATÜRÜ

Seçici kurul üyesi ve İl Genel Meclis Üyesi Emin Kanbur ise, 'Her ilçemizde bir sosyal etkinlik çalışmalarımız doğrultusunda bu yıl ikincisini düzenlemiş Kalkandere Foto maratonunda güzel işler imza atılmıştır. Sayın Kaymakamımıza ve tertipleme komitesine ve Jüri üyesi arkadaşlarımı teşekkür ederim. Kalkandere ilçemiz İlimiz Rize’nin sanki küçük bir minyatürü. Dostane sohbetlerin yapıldığı kahvehaneler, Çay tarımını yapıldığı bakımlı muhteşem çay bahçeleri, Maneviyatın derinliğine yaşandığı ahşap ve taş camileri, Şelaleler, El sanatları, kemer köprüleri vs. vs. sanki küçük minyatür bir Rize. 
İnanıyorum ki, değil Foto Maraton sürecinde yılın 12 ayı ilçemize uğrayan fotoğraf sanatçılarına harika mevsimsel kareler sunacak zenginlikte bir ilçedir Kalkandere. Sayın Kaymakamımız Sercan Yılmaz beyin bu çalışması Kalkandere’nin tanıtımına bir temel oluşturur da bu temel üzerinde yapılacak olan etkinlikler sonrasında İlimiz Turizm Potansiyelinden Kalkandere ilçemizde hak ettiği katma değeri alır. Hemen yanı başımızda, tüm doğaseverleri Kalkandere’yi görmeye davet ediyoruz' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI