Daire Başkanı Köyleri gezdi.Köylüleri dinledi

ORKÖY Orman ve Köy İlişkileri Dairesi Başkanı Ahmet Başkan Artvin Orman Bölge Müdürlüğünü ziyaret ettiler.

YAŞAM 8.05.2018 08:36:42 23 0
Daire Başkanı Köyleri gezdi.Köylüleri dinledi

Hayati Akbaş

ARTVİN-ORKÖY ve Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında uygulamaları yerinde görmek üzere Orman ve Köy İlişkileri Dairesi Başkanı Ahmet Başkan, Projeler Şube Müdürü Dr. Nurşen Gencer ve Orman Köyleri Strateji ve Proje Geliştirme Şube Müdürü İsmail Tugay Artvin Orman Bölge Müdürlüğünü ziyaret ettiler.

Artvin Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu’ nu makamında ziyaret ettikten sonra Bölge Müdür Yardımcısı Muammer Tizi, ORKÖY Şube Müdürü Sibel Gürsoy ve ORKÖY Mühendisi Nedim Şimşek ile birlikte 2017 yılında yapılan uygulamaları yerinde incelediler.

Orman ve Köy İlişkileri Dairesi Başkanı Ahmet Başkan ve ekibi ziyaretlerinin ilk gününde; 2017 yılı ÇNHRP kapsamında Borçka İlçesi Camili Mikro Havzası, Düzenli ve Maral köylerinde, tamamı hibe olan “Isı Yalıtımı (İç Mantolama) ve Katı Yakıtlı Kat Kaloriferi sistemi. Maral köyünden ORKÖY’ den yüzde 20 si hibe olmak üzere “Eko turizm” kredi desteği alan aileleri ziyarete ederek incelemelerde bulundular.

İncelemelerinin 2’inci ve 3’üncü Gününde ise 2015 - 2017 yılları arasındaki ÇNHRP kapsamında Şavşat İlçesi Veli köy Mikro Havzası Yavuz köy köyünden, tamamı hibe olan Isı Yalıtımı (Dış Mantolama) ve Katı Yakıtlı Kat Kaloriferi Sistemi. 2015 yılı (Boş kovan+donanım) ve 2016 yılı (Arı ailesi), Arıcılık Projesinden ( 1 ünite; 20 adet Arılı Kovan + Yaban Hayvanı Zararının Azaltılması için Elektroşoklu Çit Sistemi + Donanım). 2016 yılında Artvin Merkez Beşağıl köyünden ORKÖY’ den yüzde 20 si hibe olmak üzere “Süt Sığırcılığı” kredisi alan aileler ziyaret edilerek yapılan incelemelerde bulunarak ziyaretini tamamladı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI