ÇOCUK EVLERİNDE” KALAN 4 KARDEŞ İÇİN SÜNNET ŞÖLENİ DÜZENLENDİ

Artvin Valiliğince, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü'nün Çocuk Evlerinde kalan çocuklar için sünnet töreni düzenlendi.

YAŞAM 7.04.2018 19:54:37 23 0
ÇOCUK EVLERİNDE” KALAN 4 KARDEŞ İÇİN SÜNNET ŞÖLENİ DÜZENLENDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valiliğince, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü'nün Çocuk Evlerinde kalan çocuklar için sünnet töreni düzenlendi.

Artvin Öğretmenevinde düzenlenen toplu sünnet şölenine Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şentürk Ağırbaş, çocukların ailesi Ali Osman ile Lale Dalgıç, bazı daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay’ın girişimleriyle resmi nikahı bulunmadığı için ’vize ihlali’ nedeniyle Türkiye’den 5 çocuğuyla sınır dışı edilen Gürcistan vatandaşı 47 yaşındaki Lali Gaprindashvili, yaklaşık 5 yıldır göremediği eşine kavuşmasının ardından 4 erkek çocuğu düzenlenen törenle sünnet ettirildi.

Yaklaşık 20 yıldır imam nikahıyla yaşayan Dalgıç ailesi yine Artvin Valiliğinin katkılarıyla bir ay önce düzenlenen törenle resmi nikahları kıyılmıştı.

Ali Osman ve Lali Dalgıç çiftinin çocukları için muhteşem bir sünnet şöleni gerçekleştirildi. İl Müftülüğünün din görevlilerinde ilahiler okunarak, hep birlikte dua edildi.

Törende konuşma yapan Vali Doğanay, yaklaşık 5 yıldır dağılan aileyi birleştirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Sünnet olan çocuklara, “geçmiş olsun” dileklerinde bulunan Doğanay, altın hediye ettiği çocukları tebrik etti.

Dalgıç çiftini de kutlayan Doğanay, bundan sonraki yaşamlarında birliktelik ve ömür boyu sağlık, başarı ve mutluluklar diledi.

Zor yıllar geçiren ailenin geçte olsa kavuşmasına çok sevindiğini de belirten Doğanay, valilik olarak her zaman yardıma muhtaç ve dar gelirli ailelerin yanlarında olduklarını kaydederek, Dalgıç ailesine bundan sonrada maddi ve manevi maddi destek vereceklerini söyledi.

Sünnet töreni katılımcıların çocuklara verdiği hediyelerin verilmesiyle sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI