Çılgın Motorcunun Hedefi VERÇENİK ZİRVE’ye Türk Bayrağı Dikmek

Pandemi nedeniyle yüksek irtifalı dağlara çıkmanın kısıtlı olmasını fırsat bilen gençler Kaçkarların eteklerine zirveler için motorlarıyla pedal çevirerek antrenmanlarına devam ediyorlar.

YAŞAM 21.09.2020 11:12:53 80 1
Çılgın Motorcunun Hedefi VERÇENİK ZİRVE’ye Türk Bayrağı Dikmek

Her hafta Kaçkarların terk edilmiş yaylaları, dağları ve göllerine yaklaşık 8 yıldır gezi düzenleyen ENDURO 53 kulübü üyeleri Ardeşenli Motor Cross tutkunlarını Mustafa Canca(43),Volkan Kulaber(24),Fatih Kulaber(32),Rıfat Genç(25),Kemal Genç(22) ve Mert Loloğlu(23) yaşlarındaki 6 genç Hafta sonu Kaçkarlarda 160 km yol katettiler.

Pandemi nedeniyle yüksek irtifalı dağlara çıkmanın kısıtlı olmasını fırsat bilen gençler Kaçkarların eteklerine zirveler için motorlarıyla pedal çevirerek antrenmanlarına devam ediyorlar.

Her hafta sonu organize ettiği gezilere Kulüp üyelerinden arkadaşlarını davet eden Mustafa Canca, bu haftaki parkur hakkında yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi. Bugünkü rotamız, Ardeşen’den Gito yaylasına kadar araçlarımızla geldik.45 Km yol kat ettik. Gito yaylasında motorlarımızı araçlardan indirdik. Buradan Ambarlı yaylasına motorlarımızla ulaştık. Aşağıları çok sisliydi. Umarım bundan sonra hava açık olur. Buradan 6 arkadaşımla yola çıkıp, 3 bin rakımın üzerinde zirvedeki 7 gölü varıp, orada kısa bir mola vererek, Çayeli’nin yaylası İncesu’ya varacağız. Oradan Verçenik boğazına iniş yapacağız. Oradan tekrar araçlarımızın yanına geleceğiz. Bugünkü parkurumuz yaklaşık 160 km olacak. Zorlu Parkur başlıyor, hadi bismillah.”

Mustafa Canca “Bundan sonra hedefiniz nedir” sorusuna verdiği cevap “VERÇENİK ZİRVESİ YAPARAK ZİRVEDE BİR YANDAN MOTORLARIMIZ, DİĞER YANDA İSE TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRMAK OLACAKTIR” diye konuştu.

Canca, Pandemiden önce birkaç kez deneme yaptık. Ardından Koronavirüs salgını baş gösterdi. İl Hıfzıssıhha Kurulu almış olduğu kararla yüksek irtifalı dağlara çıkışlara kısıtlama getirildi. Bizde bunu fırsat bularak Kaçkar Dağlarının eteklerinde her hafta sonu daireler çizerek antrenman yapıyoruz. Yasaklar kalkınca da Zirve için yola çıkacağız. Ve ardından da Zirve yaparak bu faaliyetlerime NOKTA koymayı düşünüyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
TURAN SARI
22.09.2020 11:59:00
TÜM EKİBİ GÖNÜLDEN KUTLARIM-ZORUNDA ÖTESİ GİBİ...

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı