Çamlıhemşin Ortayayla köyü yılın ilk karında yaşananlar.

Çamlıhemşin Ortayayla köyü yılın ilk karında yaşananlar.

YAŞAM 5.11.2019 20:05:45 177 0
Çamlıhemşin Ortayayla köyü yılın ilk karında yaşananlar.

Rize-Pazar ilçesinde ikamet edip, Çamlıhemşin Ortayayla köyüne hayvanlarını otlatmak için yazın çıkan ailelerin yayla ve meraların beyaza bürünmesiyle bölgede hayvancılıkla uğraşan vatandaşların da çilesi artıyor.

Çamlıhemşin kırsal kesimlerde hayvancılıkla uğraşan aileler, her yeri karın kaplaması sebebiyle yazın biçip depoladıkları otlarla hayvanlarını besliyorlar.

Zor şartlarda yapılan hayvancılığa kış mevsiminde bir de çetin hava şartları ekleniyor. Kışın zorlu şartlarında hayvancılık yapıyorlar.

Çamlıhemşin Ortayayla köyü yılın ilk karında yaşananlar.

30 yıldır Çamlıhemşin’e bağlı orta yayla köyünde Büyükbaş hayvancılık yaptığını söyleyen Zeki Altun, “Dün akşamdan bu yana devam eden Kar yağışı bugün için durmuş vaziyette. Bu sabah öğle ve akşam hayvanları hazır otla besleyeceğiz. Ardından havanın durumuna göre biraz daha kalmaya çalışacağız” dedi.

“Bilindiği gibi yem pahalı, ot pahalı maliyetler çok yüksek karların içinde böyle mücadele veriyoruz ”diyerek sorunlarını anlatan Altun “ Mücadele vermeye devam ediyoruz. Kurban ayında etin kilosuna 40 TL, dediğimizde insanlar bize sitem ediyor. Bizim burada 6 ay nasıl mücadele ettiğimizi görüyorsunuz. Birde yaşasanız bize hak verirdiniz” dedi.

Zeki Altun “ Çilemiz bunlarla bitmiyor 6 ay daha buradan şehre indiğimizde ahırlarda uğraşacağız. Tereyağı 65-70 TL dediğimizde bize kızıp bağırıyorlar. Pahalı diyorlar. Aslında bu uğraşın ve emeğin karşılığında az olduğunu bizde söyleyebiliriz” diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

Altun, “Herkese sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI