Bir Meslek daha ortadan kalktı.

Bir Meslek daha ortadan kalktı.

YAŞAM 27.02.2020 14:07:14 60 0
Bir Meslek daha ortadan kalktı.

Ali Akyıldız

PAZAR-Rize-Pazarlı 72 yaşındaki Muhsin Atabey, 55 yıldır Televizyon ve Radyo Tamirciliği yapıyor. Birçok meslek gibi TV ve Radyo tamircilik mesleğinin de sonu geldiğini ifade etti.

55 sene aynı mesleği yaptığını söyleyen TV ve Radyo Tamircisi Rize-Pazarlı Muhsin Atabey, ”Bu işe bataryalı TV ve Radyolar zamanında yetiştik. O dönemde çırak ve kalfa olarak çok çalışanımız vardı. Şimdi ise bu meslek bitmek üzere” dedi.

Şimdilerde Çırak yok. Bizde sadece Televizyonlara parça takıyoruz” sözlerini ifade eden Muhsin Atabey “Şu an itibarıyla Rize-Pazar’da Radyo tamiri benden başka yapan yok. Teknoloji değişti. Son model cihazlar piyasayı kuşattı. Bizim meslek de bitti” dedi.

Eski dönemleri arıyoruz. Bir Radyo ve Televizyon tamiri yaptığımızda beş kişi lokanta da yemek yiyebiliyorduk. Bugün bir kişi 50 TL ye doyuyor. Yani bizde bir öğün yemek parasını dahi çıkaramadığımız günler yaşıyoruz” diyerek eski günlerini yâd eden Atabey “ Eskiden herkeste televizyon yoktu bir köyde hali vakti yerinde olanda lambalı televizyon vardı. Köylüler hep bu eve toplanır televizyon seyrederlerdi. Anten ve kablolar gerip sinyal arıyorduk bulunca da oraya takıyorduk. Zaman çok değişti. O günler artık mazide kaldı” siyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI