Bekir Altun “İki Hayvan Köy Bakkallarından daha iyidir.

Bekir Altun “İki Hayvan Köy Bakkallarından daha iyidir.

YAŞAM 27.11.2019 10:31:08 25 0
Bekir Altun “İki Hayvan Köy Bakkallarından daha iyidir.

Ali Akyıldız

PAZAR-Bekir Altun/Çobanlık kadim bir meslek, hem de peygamberler mesleği. Coğrafyacılara göre yaylacılık faaliyeti, zoologlara göre hayvan yetiştiriciliği, sosyologlara göre bir hayat tarzı, tarihçilere göre göçebelik, siyasetnamelerde ise idareciliktir.

Bizim mesleğimiz güzel bir meslektir. Peygamber Efendimizin mesleğidir. Aynı zamanda bu meslek bize antrenman oluyor. Sağlık açısında da iyiyiz. Her iş gibi bu iş de sabır istiyor. Sabır her şeyden daha iyidir. Çünkü nihayetinde bu bir hayvandır. Bu mesleğinin en güzel vakti bahardır. Çünkü yavrular doğuyor, sütü var, peynir yapıp satıyoruz” söyleyen Altun “ Çamlıhemşin Ortayayla köyündenim. Köy muhtarıyım. Bana Bekir Ağa derler. Ağa falan da değilim. Çobanım. Sonbahardan-İlkbahar’a kadar Pazar ilçesinde kalıyorum. Hayvancılık yapıyoruz. Çobanlık bizim mesleğimiz. Şu anda bitmek üzere olan hayvancılığı ailemiz adına konuşuyorum, geliştirmek ve büyütmek istiyoruz. Hayvancılık demek tarım demek, tarım demek hayvancılık demektir, bir ve iki hayvanın normal köy bakkallarında daha iyi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Altun “ yaptığımız iş geleceğe çoluk çocuğumuza da iyi bir mirastır. Ülkemiz hala sanayileşmeye gidiyor. Hâlbuki Türkiye’nin geleceği hayvancılık ve tarıma bağlıdır” ifadelerini kullandı.

Gençlere öncelikle okumalarını, daha sonra bu işi yapacaksalar da bilinçli yapmalarını tavsiye ediyorum” çağrısı yapan Altun “Okumada başarılı değillerse hayvancılık yapsınlar. Bunu daha da profesyonelce yapmalarını isterim. Bu iş işini seven için çok kolay ve zevkli bir meslektir. Kazancı da vardır” diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI