47.Geleneksel Sabah Kahvaltısı

Rize’de gençler biraraya gelerek 47.Bayram Sabahı Kahvaltısında buluştular.

YAŞAM 21.07.2021 09:18:17 90 0
47.Geleneksel Sabah Kahvaltısı

MÜCAHİD UZUN

Rize’de gençler biraraya gelerek 47.Bayram Sabahı Kahvaltısında buluştular.

Rize’nin Pazar İlçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi gençleri PANDEMİ nedeniyle ara verdikleri Baymam Namazı sonrası Sabah Kahvaltılarına tekrar başladılar.

Cumhuriyet Mahallesi Hacımusa mevkiinde “HALİT’in YERİ” kamelyasında geleneksel olarak Ramazan ve Kurban Bayramları namaz sonrası sabah kahvaltıları yaklaşık iki yıl sonra Kurban Bayramı ile yeniden başladı.

Gençler bir gün önceden hazırlıklarını yaparak sabah namazından ŞEHİTLER Camii’nde buluşarak namazı eda ettikten sonra topluca her yıl düzenlemekte oldukları kamelyalarında Çaylı kahvaltılarında devam ettiler.

Bu yılda PANDEMİ kurallarına uyularak kahvaltımızı gerçekleştirdik diyen Tacettin Uzun, “çok fazla kişiyi davet etmedik. Biliyorsunuz hala salgının gölgesinde yaşıyoruz. Âmâ 47.sini düzenlediğimiz kahvaltımızı artık seneye daha da güvenli bir şekilde Pandemiden uzak eski kalabalıklarla birlikte yapmayı planlıyoruz” dedi.

İbrahim Uzun, “80 yaşımdayım. İstanbul’dan geldim. İki yıldır Pandemi nedeniyle eve kapandık. Bu yıl memlekete gelerek gençlerimizle birlikte tekrar sabah kahvaltıcısında buluştuk. Çok mutluyum. Herkesin bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Konya’dan 40 yıl sonra memleketine dönen ve ilk kez sabah kahvaltısına iştirak eden Mehmet Uzun,” Bu atmosferi uzun yıllar yaşamadım. Memleketime geldim ve gençlerle birlikte kahvaltı yaptık. Düzenleyenlere başta yeğenim Mücahid Uzun olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı