45 yıldır elektronik aletlerin tamirciliğini yapıyor .

Arhavi de yaşayan ve 45 yıldır elektronik eşya tamirciliği yapan 60 yaşındaki Mehmet Uzay yarım asırlık cihazları tamir ederek ilk günkü haline getiriyor.

YAŞAM 12.07.2021 08:49:06 108 0
45 yıldır elektronik aletlerin tamirciliğini yapıyor .

Necmettin Numanoğlu

ARHAVİ-Arhavi de yaşayan ve 45 yıldır elektronik eşya tamirciliği yapan 60 yaşındaki Mehmet Uzay yarım asırlık cihazları tamir ederek ilk günkü haline getiriyor.

ARHAVİ DE BU İŞİ YAPAN TEK USTA.

Arhavi’de İnönü Bulvarı üzerinde mütevazı bir dükkânı olan Mehmet Uzay 45 yıldır bozuk olan gramofonları, teyp, radyo, televizyon, ütü, gibi aklınıza ne gelirse tamir etmeye çalışıyor.

Yaklaşık 45 yıldan beri elektronik aletlerin tamirciliğini yaptığını ifade eden Mehmet Uzay “Bu cihazlar insanların evlerinde tek çocuklarıymış gibi sayılır. Atasından, dedesinden veya babasından kalan cihazları bana getiriyorlar. Bende elimden geldiği kadar tamir ediyorum. Bunlar milli servettir. Bir sanat öğrenmek altın bileziktir. 3 çocuk babasıyım Yeni nesilde bu işi yapan hiç kimse olmaz Çırakta bulamıyoruz. Bu işi yapan tek kişiyim. Bu meslekte çan çekişiyor. Elektronik aletler ve tamir yaparak ayakta durmaya çalışıyorum. Sadece insan tamiri yapamıyorum Uzay Elektronik sizlerin hizmetindedir” diyekonuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI