4 BİN 200 KANATLI YETİŞTİRİLEREK DOĞAYA SALINDI

4 BİN 200 KANATLI YETİŞTİRİLEREK DOĞAYA SALINDI

YAŞAM 27.01.2020 13:32:37 296 0
4 BİN 200 KANATLI YETİŞTİRİLEREK DOĞAYA SALINDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Doğa Koruma Ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü 2019’da Yaklaşık 4 Bin 200 Kanatlı Yetiştirilerek Doğaya Salındığını açıkladı.

Doğa Koruma Ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğünce yapılan açıklamada; “Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü / 12. Bölge Müdürlüğümüzce (Artvin, Rize, Giresun, Gümüşhane, Trabzon) 4 bin 200 adet kanatlıyı doğayla buluşturduk.

Tabii hayatın desteklenmesi maksadıyla Genel Müdürlüğümüz tarafından 2019 yılında üretilen yaklaşık 4 bin 200 sülün ve kekliği doğaya yerleştirdik.

Sürdürülebilir bir yaban hayatı yönetimi kapsamında çeşitli sebeplerle tabiatta azalmış ve nesli tükenme noktasına gelmiş tabii türler için kurulan üretme istasyonlarında her yıl binlerce keklik ve sülün üretilerek tabiata bırakılıyor.” İfadelerine yer verildi.

Anahtar Kelimeler:

RİZE’DE KAFES BALIKÇILIĞI DEĞERLENDİRİLDİ

Foto Sır Rize ilinin unutulmaz marka değerlerinden biridir

RTEÜ-DOST “Doğaya Dönüş” Projesi ile Aksu Dağı Zirvesinde

RİZE-TRABZON OTOBÜS SEFER SAYISI ARTIRILDI

Çayeli’nde Çaylık Arazide Kurtarma Operasyonu