“Su gibi akıp giden Asra/zamana yemin olsun ki, (ömrünü israf eden) insan tarifsiz bir ziyandadır. Ancak iman edenler, salih amel işleyenler ve birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesna.”(Asr suresi)

İşte yepyeni bir fırsat daha…

“Recep, Şaban ve Ramazan” aylarından oluşan “bereketli/nurlu/aydınlık üç aylar.”

“Üçlü uyanma ve dirilme, yolunu bulma, ilahi rıza kapısını aralama” paketi.

Nurun kaynağı olan Yüce Kudret, kullarının karanlık dünyalarına ışık tutacak “aydınlatıcı bir Nur ve apaçık bir kitap”(Maide: 5/15) göndermiştir.

İnsanlığa örnek olarak gönderdiği Peygamber de “Allah’a çağıran bir davetçi ve etrafını aydınlatan bir nur/kandildir.”(Ahzab: 33/46)

Zamanın nura gark olması, kalbin imanla ışığa kavuşması, kandil gecelerinin ruhumuzu aydınlatabilmesi için “Nur üstüne nur” olan ilahi paketten azami istifade etmeliyiz.

“Üçlü kulluk paketinde üç kurtarıcı cevher” bulunuyor.

1-Kitap,

2-Sünnet,

3-Fırsat/zaman” üçlüsü…

Ölüler haklarını bitirdiler…

Bu olmazsa olmaz üçlü cevheri ruhumuzun can suyu kılıp “Rıza-i Bari” ye ulaşmalıyız. Çünkü “Allah’ın rızasını, hoşnutluğunu kazanmak en büyük kazançtır…”(Tevbe: 9/72)

Tam da bu sebeple, tüm imkân ve kabiliyetlerimizi seferber ederek, elimizdeki kısıtlı zaman sermayesini çok iyi değerlendirmeliyiz.

Gönül dünyamızda önemli bir yer tutan “üç ayları” ve içindeki “kandil gecelerini” Rabbimizin rızasını kazanma ve aydınlanma adına eşsiz bir fırsat olarak görmeliyiz.

Bu bereketli gün ve geceleri “tek içimlik hap” gibi görmemeli ancak “Allah’ın rızasına attığımız ilk adımı” da kendimizden esirgememeliyiz.

Bir gecelik ibadetle “ebedi kurtuluşun geleceği” umuduna kapılmamalı ancak “bir gecenin iman, ibadet ve ilahi nurdan istifade potansiyelini” de göz ardı etmemeliyiz.

İyi bilmeliyiz ki tüm başarı merhaleleri “İlk adımla” başlar.

Ve bundan başka hiçbir kurtuluş reçetesi bulunmamaktadır.

Kulluk yolunun “içinde rahmet, huzur, mutluluk dışında ise azap ve zahmet”(Hadid: 57/13) bulunmaktadır.

Yarın itibarıyla gireceğimiz üç ayların, kandil gecelerinin, hayatımızın tüm zamanlarının her birimizi ebedi mutluluğa ulaştırmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

“Ey Rabbimiz! Recep ve Şaban’ı hakkımızda hayırlı kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.”


ÜÇ AYLAR (ZAMANIN ŞAHİTLİĞİ)

Yusuf KAMBUR

12.02.2021 10:19:00

34