Bu Pazar günü ülkemizde yapılacak olan 26’cı Milletvekili Genel Seçimlerine sayılı günler kaldı.
7 Haziran 2015 Milletvekili Genel seçimlerinin ülkemizde ortaya çıkarmış olduğu tabloyu ve süreci hepimiz an be an yaşadık.
Malumunuz bugün iş başında bulunan hükümet bir Ak Parti hükümeti değildir.
Ülkeyi 1 Kasım 2015 seçimlerine götüren bir seçim hükümetidir.
Bu seçim hükümetine rağmen, Ak Partinin uzun yıllar devam eden ekonomik başarıları nedeniyle 7 Haziran 2015 seçimlerin ardında ortaya çıkan siyası tabloya rağmen ülke ekonomimiz çok şükür milletimizi ve ülkemizi derinden sarsacak, etkileyecek, bir krizle karşı, karşıya kalmamıştır.

7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan bu siyası belirsizliğe rağmen, Türkiye’nin üç ayrı bölge illerinin ekonomik ve sosyal çehresini değiştirecek, kalkınma ve refah seviyesini hızla artıracak Ovit tünelinin yapımına yüklenici firma mevcut çalışmalarına hiç ara vermeden hızla devam etmektedir.

Bu çalışmaların ara vermeden devamının altında yatan isim, bir asırdır konuşulup ta yapılamayan ve asırlar sonra, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği, “Bu tünelin yapılması elzemdir. Ülkemizin, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güney Anadolu illerini Sevgi yolu adı altında birine bağlayacak olan ve bu illerimizde yaşayan, halkımızın, iş dünyasının başta, ekonomik, sosyal geleceği için hayatı önem taşımaktadır.” diyerek temelini 2012 yılında attığı Türkiye’nin en uzun Ovit tüneli inşallah 2016 yılının sonlarına doğru hizmete açılacaktır.

Çift tüp olarak inşa edilen Ovit tüneli, mevcut uzunluğu ile tamamlandığında dünyanın en uzun üçüncü, Türkiye’nin ise 1. uzun tüneli olma özelliğini taşıyacaktır.

Ovit tüneli 12,7 km. uzunluğunda iki ana tünelden oluşacak. Tünelin tamamlanmasının ardından projelendirilen Rize- Mardin karayolu güzergâhın da, Rize-İspir- Erzurum arasında yapımına başlanan 7 bin 250 uzunluğundaki, şaban köprü, kırık tüneli ve 3 bin 250 metre uzunluğundaki Kavak tünellerinin de tamamlanması ile bu güzergâh başta ticari, turistik ve stratejik önem açısından bölge ve ülke ekonomisine önemli değişimler sağlayacaktır.

İnşallah yakın bir gelecekte, Türkiye’nin en uzun Ovit tünelinin yapılmasının müsebbibi olan, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bu tünelin açılışını hep birlikte büyük bir sevinç ve coşkuyla yaşayacağız. Şimdi den hayırlı ve mübarek olsun.
 

TÜRKİYE’NİN EN UZUN TÜNELİ OVİT’DE ÇALIŞMALAR TAM GAZ

Bayram Ali KAVALCI

28.10.2015 15:12:07

5