Yöre Turizmine Koronavirüs darbesi

Çin'in Vuhan kentinde görülen yeni tip koronavirüs (Covid-19) Türkiye dâhil, İngiltere, Fransa, Almanya, İran, İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerin de aralarında olduğu 90'dan fazla ülkeye yayıldı.

TURİZM 30.04.2020 15:16:46 55 0
Yöre Turizmine Koronavirüs darbesi

PAZAR-Çin'in Vuhan kentinde görülen yeni tip koronavirüs (Covid-19) Türkiye dâhil, İngiltere, Fransa, Almanya, İran, İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerin de aralarında olduğu 90'dan fazla ülkeye yayıldı.

Özellikle turizm sektörü virüsün etkilerini derinden hissetmeye başladı, hastalığın bu kadar hızlı yayılmasıyla birlikte Türkiye’de seyahat iptalleri yaşanıyor.

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesinde turizm faaliyetlerini yürüten acentelerde, bu durumdan fazlasıyla etkilendiler.

Mola Rize Turizm Acentesi sahibi Tevfik Karali (42), Yıllardır turizm sektörü içinde yaşayan biri olarak şunu diyebilirim ki, Turizm günümüzde çok zorluklar yaşamaktadır. Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovit-19) salgını nedeniyle sektör çok ciddi anlamda olumsuz etkilendi ve biz de yöre Turizmcileri olarak büyük kayıplar yaşadık “ dedi.

Turizm Acentesi sahibi Tevfik Karali, “Salgın öncesi çok güzel programlarla sezona hazırlandıklarını,2020 sezonundan büyük ümitler beklediklerini, gelecek olanların yöreye katkısı olacağını ve dolu dolu bir tatil geçireceklerini, Karadeniz’i ve Kaçkarları kendilerine tanıtmayı planladıklarını” söyledi.

Mola Rize Turizm Acentesi sahibi Karali gelecekle ilgili şu ifadelere yer verdi.

“İnancımız o dur ki, bu sıkıntılı günlerin bir an önce bitmesidir. Tekrar Turizmin eski canlılığını kazanması, gelecek olan tatilcilerin bu farklı coğrafyayı yaşamalarını istiyoruz. Haliyle gelenlerin yöremize ekonomik katkısı olacak. Sıkıntılı günler geçiren esnaflarımız ekonomik yönden daha da iyi duruma gelecektir. Önümüzdeki günlerde güzel gelişmelerin yaşanacağından umutluyuz. Bu Ramazan bayramını iki şekliyle kutlamak istiyoruz. Birisi, normal Ramazan bayramı, diğeri de Kovit-19 salgınının son ermesinin bayramı olarak sevincimizi paylaşıp, ardından da turizmde meydana gelecek olan hareketlenme ile de eski günlerimize döneceğimizin umudunu taşıyorum”

Karali, “Özellikle turizm camiasında görev yapanlar başta olmak üzere, diğer sektör çalışanlarımızın da bayramlarını kutluyorum. Ramazan bayramının öncelikle yöremize, İslam coğrafyasına ve insanlık alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Herkese bol ve kazançlı turizm sezonu olmasını temenni ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI