Türkiye'ye gelen turistler kişi başı ne kadar harcıyor

Yılın ikinci çeyreğinde Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçiler kişi başına ortalama 759 dolar harcadı

TURİZM 1.08.2014 09:18:05 30 0
Türkiye
Tür­ki­ye'nin tu­rizm ge­lir­le­ri, yı­lın ikin­ci çey­re­ğin­de (ni­san, ma­yıs, ha­zi­ran) ge­çen yı­lın ay­nı dö­ne­mi­ne gö­re gö­re yüz­de 7,9 ar­tış­la 8 mil­yar 980
mil­yon do­lar ol­du.

Yüz­de 84,5'i 'ya­ban­cı'

Tür­ki­ye İs­ta­tis­tik Ku­ru­mu (TÜ­İK) ve­ri­le­ri­ne gö­re tu­rizm ge­li­ri­nin yüz­de 84,5'i ya­ban­cı zi­ya­ret­çi­ler­den, yüz­de 15,5'i ise yurt­dı­şın­da ika­met eden va­tan­daş zi­ya­ret­çi­ler­den el­de edil­di.

'Gur­bet­çi'de azal­ma

Ve­ri­le­re gö­re ikin­ci çey­rek­te zi­ya­ret­çi­le­rin ki­şi ba­şı­na or­ta­la­ma har­ca­ma­sı ge­çen yı­lın ay­nı dö­ne­mi­ne gö­re yüz­de 1 ar­ta­rak 818 do­lar ol­du. Bu kap­sam­da ya­ban­cı­la­rın or­ta­la­ma har­ca­ma­sı yüz­de 1,6 ar­tış­la 759 do­lar, yurt­dı­şın­da ika­met eden va­tan­daş­la­rın or­ta­la­ma har­ca­ma­sı ise yüz­de 0,7 dü­şüş­le 1325 do­lar ol­du.

11 milyon kişi geldi

Yılın ikinci çeyreğinde toplam ziyaretçi sayısı yüzde 6,8 artarak 10 milyon 967 bin 100 kişi oldu. Bunların yüzde 90,5’ini yabancılar, yüzde 9,5’ini ise yurtdışında ikamet eden vatandaşlar oluşturdu.



Uçakla en çok izmir’e gittik

Skyscan­ne­r’­ın ve­ri­le­ri­ne gö­re Türk se­ya­hat­se­ver­ler, Ra­ma­zan Bay­ra­mı­’n­da ter­ci­hi­ni bu yıl da yur­ti­çin­den ya­na kul­lan­dı. Bay­ram ta­ti­li için ya­pı­lan uçak bi­le­ti ara­ma­la­rın­da ilk sı­ra­yı İz­mir alır­ken, en çok ara­nan 10 şe­hir için­de Tür­ki­ye­’den 7 şeh­rin var. En çok ara­dı­ğı­mız yurt­dı­şı şeh­ri Bar­se­lo­na olur­ken, geç­ti­ği­miz Ra­ma­zan Bay­ra­mı ara­ma­la­rıy­la bu yıl­ki­ler kar­şı­laş­tı­rıl­dı­ğın­da Ati­na yüz­de  63’le en çok ar­tış gös­te­ren şe­hir ol­du.Bugün gazetesi 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı