Turizmde yeni arayışlar ve yapılması gerekenler

Turizmde yeni arayışlar ve yapılması gerekenler

TURİZM 7.05.2016 10:01:59 759 4
Turizmde yeni arayışlar ve yapılması gerekenler
Turizmci Yazarımız Ali Akyıldız Bölge Turizmi ile yazmış olduğu yazılarla yeni bir çözüm getirmeye devam ediyor.Bu yazısında da çok önemli bir konuyu gündeme taşıdı.

BÖLGEMİZDE TURİZM İÇİN NELER YAPILMALIDIR?

Değerli okuyucularım günümüzde ziyaretçiler çok az kişinin ulaşabildiği deneyimleri yaşamak istiyor.
Hızla globalleşen Dünyada tatilciler daha lokal deneyimlerin peşinde koşuyor. Ve farklı turizm faaliyetlerini deneyerek ve keşfederek günlük yaşamın sıkıntılarından kurtulmak istiyor. Artık günümüzde ziyaretçiler yerel yada yöresel koşullarda yaşayan insanların yaşamsal kültürlerini yerinde görerek ve yaşayarak Alternatif ve kültür turizminin farklı bir dalını denemek istiyor ve bunu keşif turizmi olarak algılıyor.

Bilinmelidir ki ekonomik krizler keşif ve hobi turizmini pek fazla etkilemiyor.

Örneğin tatilciler Uganda’da gorillerin yanında safari yapmayı ve vahşi doğanın tam kalbinde bu macerayı yaşamayı ya da Tayvan da özel bir rehber eşliğinde bisiklet turuna katılmayı bir keşif turizmi olarak algılayabiliyor.

Yine Ayder yaylasında ve yerleşkesindeki yerleşim alanlarında yaşayanların günlük yaşamda kullandıkları yerel bir kıyafeti giyerek sokakta dolaşmayı, Kaldığı otelin mutfağına girip yöresel bir yemeğin yapılmasına yardım etmeyi kültür ve hobi turizmi olarak algılayabiliyor.

Günümüzde satın almaktan ve alışılmış turizm faaliyetlerinden sıkılan tatilciler vahşi doğayı keşfetmek istiyor. Bozkır alanları, Av ve safari turizmi yapılabilir olanakları ile fırtına vadisi yerleşkesi ve Kaçkar dağları fazlasıyla sunuyor ziyaretçilerine.
Bu nedenle vahşi doğayı koruma altına alarak ulusal parklar, av, hobi ve safari alanları oluşturmalıyız.
Turizmciler, Doğa bilimcileri ve belgeselciler bu talebe ve ihtiyaca göre turizm anlayışlarını yeniden şekil vermelidir.
Karadeniz yöresinin öne çıkan kültürel değerlerini doğadan beslenen ekonomisine yayla kültürü ile yöresel ve yaşamsal kültürü turizm faaliyetlerini etiketleyip alternatif turizm olanaklarını yöre ekonomisinin destekleyici unsuru haline getirip, sürdürülebilir, korunabilir ve geliştirilebilir çevre anlayışı ile birbirine doğru ve akılcı entegrasyonlarla bağlayabilirsek inanıyorum ki yöremiz keşif, hobi, safari, macera, kültür ve yayla turizminde görülmesi ziyaret edilmesi gereken en önemli bölge olacaktır.
Eğer tutkularımızın peşinden gidiyorsanız kurduğunuz hayaller bütün adımlarınızı gölgede bırakır. İşin içerisinde çok fazla ve çeşitli ayrıcalık varsa ziyaret ettiğiniz yöre sizi kendine hayran bırakır.
Ve tutkularımızın düşlerinize biraz daha yakınlaştığını görürsünüz.
Her güzellikte aydınlanırken hayalleriniz, size sadece gördüğünüz bu güzelliklere sımsıkı sarılmak ve onları doyasıya yaşamak ve sevgiyle paylaşmak kalır. 

Anahtar Kelimeler:
PAZAR
9.05.2016 21:14:47
çok güzel tespi̇tler

OSMAN
9.05.2016 21:15:09
bayaği bi̇lgi̇ni̇ var tebri̇kler

RİZELİ
9.05.2016 21:15:41
i̇nşAllah i̇sti̇fade ederler.bunlarda güzel tespi̇tler

BENDE TURİZMCİYİM
9.05.2016 21:16:41
bu kadar farkli konulari güzel anlatim az ki̇şi̇ye nasi̇p olur bravo sana yeti̇şmi̇şsi̇n bayaği

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı