TURİZM SEKTÖRÜNÜN TALEBİNİ ANKARA’YA İLETTİ

TURİZM’DE YAŞANABİLECEK SORUNLARA ÇÖZÜM BULMA ADINA ANKARA’YA ÇIKARMA YAPTILAR.

TURİZM 20.04.2018 13:20:16 33 0
TURİZM SEKTÖRÜNÜN TALEBİNİ ANKARA’YA İLETTİ

Hayati Akbaş

ANKARA-Ak Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla’nın eşlik ettiği ve Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, İlçe ’de Turizm sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerinden Ahmet Karabılut ve Tarkan Dalkılıç’ tan oluşan heyet T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelerek “B2 Belgeli tur araçlarının yurtdışı çıkışlarıyla” ilgili uygulamaya dair taleplerini iletti. Bakanlık Müsteşarı Suat Hayri Aka ile görüşen heyet 48 saat uygulaması ile ilgili taleplerini dile getirdi.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin yapılan düzenlemelerin 55. Maddesi-8 : ‘B2 yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı taşıtın/taşıtların yurtiçine girdiği tarihten itibaren 48 saat geçmedikçe veya Bakanlıkça özel izin düzenlenmediği sürece, aynı taşıtın/taşıtların yeniden yurtdışı çıkışlarına izin verilmez’ maddesi nedeniyle yaşanılan sorunları aktararak düzenleme talebinde bulunan heyetin talebi olumlu karşılandı.

Yapılan değerlendirme sonucunda araçlardaki yolcuların listelerinin yetkililere iletilmesi koşuluyla 48 saat uygulamasından vazgeçilerek sektörde faaliyet gösteren firmaların mağduriyeti giderildi.

Ayrıca yapılan toplantıda Gürcistan’ın Zagatala Sınır Kapısı ve diğer kapılarda nakliyecilerimizin dönüşlerde yaşadığı sorunlarda aktarıldı ve bu konuda ilgili mercilerle görüşme yapılacağı heyete iletildi.

Hopa heyeti başarılı geçen görüşmenin ardından Ankara ziyaretlerini noktaladı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı