Turistlerin uğramadığı Petran yaylası!

Yayla halkı konukseverdir.Güleryüzlüdür!

TURİZM 6.09.2013 17:11:11 26 0
Turistlerin uğramadığı Petran yaylası!




Yazın en sıcak günlerini yaşadığımız şimdilerde bence en iyi tatil seçeneklerinden biri yeşilin her tonunu görebileceğim Rize yaylaları diye düşünerek Rize’nin yolunu tuttum.

Sahilde ve mükemmel bir konumu olan Dedeman otele yerleştim. İlk farkettiğim otelin yenilenmiş odalarının konforu oldu. Ama otelde fazla zaman geçirmek yerine hemen yayla yollarına düştüm.

Dedeman otelinden Cengiz Dil’de bana rehberlik etti diyeceğim ama bu yetersiz kalacak. Cengiz’in yore hakkındaki bilgisi ve keyifli anlatımı ile seyahatim daha da bir neşelendi.


Petran yaylası ve Ayder yaylasına ayra ayrı yolculuk ettik. Petran yaylası henüz turist çekmeyen bir yer olması nedeni ile daha bakir bir yer. Yaylada yaşayan halk ise fazlası ile konuksever.

Her evden yemek ve çay daveti aldık desem yalan olmaz. Ayder yaylası ise yıllar önceki el değmemiş halini bildiğimden benim için biraz üzüntülü bir ziyaret oldu.

Çarpık yapılaşmayı oraya taşımakta zorlanmamışız. Tabi ki insanların konukseverliği ve ilgisi anlamında değişen bir şey yok ve bu anlamda keyifli. Ama ben bu seyahatimde yaylalardan daha çok yayla yollarında geçirdiğim zamandan keyif aldım. Neredeyse adım başı bir eski köprü ve şelale gördüğüm bu yolculukta ben de adım başı durdum ve hepsinin keyfini tek tek sürmeyi seçtim.

(Suha Derbent )




Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı