TARİHİ DEĞERLERİMİZE GÜVENCE!

BÖLGESEL EKOTURİZM PLANLAMASI, VALİ ÇAKIR BAŞKANLIĞINDA YAPILAN TOPLANTIDA ELE ALINDI.

TURİZM 25.09.2013 08:47:47 15 0
TARİHİ DEĞERLERİMİZE GÜVENCE!





 Fındıklı Kaymakamlığı ve Fındıklı Belediye Başkanlığının birlikte hazırlamış olduğu, Bölgesel Ekoturizmin Planlanması ve Çağlayan Vadisi Yenilik Platformu konulu toplantı, Rize Valisi Nurullah Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. 

        Toplantı; Fındıklı Kaymakamı Enver Yılmaz, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, ilgili diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri ile bölgedeki köy muhtarlarının katılımı ile gerçekleştirildi.  

      
  Katılımcılara, Fındıklı Kaymakamlığınca hazırlanan Yaylacılık Müzesi ve Kamping Alanı Projesi, Gürcüdüzü Yayla Yolu Yapımı Projesi ve Çağlayan Vadisi Tanıtım Projesi ve DOKA tarafından hazırlanan Bölgesel Eylem Planı, Çağlayan Vadisinde Altyapı konulu projeler hakkında sunum eşliğinde bilgiler verildi. Yapılan sunumların ardından projelerin altyapısı ve gerekliliği, mevcut durumu, yürütülen faaliyetler, hedef alanı ve kitlesi, amacı gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu. 

        Toplantının açılışında Rize Valisi Nurullah Çakır, yaptığı konuşmada; Rize’de hayata geçirilecek bütün projede önceliğin, Rize’nin doğal yapısını korunması olduğunun altını çizerek, “Rize ekoturizm alanında oldukça yüksek bir potansiyele sahip. Köylerimizde bulunan tarihi evlerle ilgili gerekli restorasyon çalışmaları yapılarak turizme kazandırılabilir. Sahip olduğumuz bu değerlerin turizm alanında gerektiği gibi kullanılabilmesi için ilgili tüm kurum kuruluşların bu projelere dahil edilmesi ve özellikle köylerde yaşayan yöre halkına ekoturizm hakkına gerekli bilgilendirmelerin yapılmasının faydalı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI