Sevdaluk dizisi Çamlıhemşin'e ilgiyi artırdı

Karadeniz'de son zamanlarda çekilen dizi ve sinema filmleri,bölge turizm konusunda daha iyi tanıtılmasını sağladı.

TURİZM 7.08.2014 20:51:17 233 0
Sevdaluk dizisi Çamlıhemşin
Dev bir bütçe ve 6 ay süren hazırlıkla Rize Çamlıhemşin’e bağlı Şenyuva Köyü ve çevresinde çekilen Sevdaluk dizisi, Show TV’de seyirciyle 11.Aralık 2013 Çarşamba günü buluştu.Yine başka bir Çarşamba günü olan, 28 Mayıs 2014 Çarşamba sona erdi.



 Karadeniz'de son zamanlarda çekilen dizi ve sinema filmleri,bölge turizm konusunda daha iyi tanıtılmasını sağladı.Ekranlarda Karadeniz'in eşsiz güzelliklerini gören yerli ve yabancı turistlerin bölgeye gelmesi ile başlayan ilgi azalmadan devam ediyor.

Son yıllarda Rize çevresinde çekimleri yapılan 'Sevdaluk,Benim İçin Üzülme ve Bizim Hoca'gibi filmlerin ilgi ile izlenmesinin ardından,Bu yıl geçmiş yıllara oranla % 30-40 arasında bir turist akını olduğu gözleniyor.Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Rize'nin doğal ve kültürel güzelliklerini tanıtmak için yapılan çalışmalar faydasını verdi.Çekimin yapıldığı Çamlıheşin Şenyuva Köyü hergün ziyaretçi akınına uğruyor.Çekimin yapıldığı mekanlarda hatıra resimi çektirmek için bölgeye gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

SEVDALUK DİZİSİNİN ÇEKİLDİĞİ
ŞENYUVA:


NÜFUS YAZIN 300, KIŞIN 40

Peki bir anda tüm Türkiye’nin konuştuğu Şenyuva neresidir? Eski adı Çinçiva... Kışın 40-50, yazın 300 kişinin yaşadığı doğa harikası bir Karadeniz köyü. 20 yıldır Şenyuva’nın muhtarlığını yapan Atilla Güneri, köyün yaş ortalamasının kışın 62 olduğunu söylüyor. Ve ortalamanın yükselip bir gün köylerinde yaşayan kimse kalmayacağından da korkuyor. Korkmakta haksız sayılmaz. 20 yıl aradan sonra ilk defa bu yıl, köy nüfusuna kayıtlı bir doğum gerçekleşmiş. Ancak bu bebek umut da olmuş bir yandan.Muhtar Güneri, “0-5 yaş arası iki küçük yavrumuz yaş ortalamamızı aşağı çekti. Gençler burada hayatlarını sürdürecek yaşantıya kavuşsunlar, yeni nesiller burada yetişsin istiyoruz” diyor. “Klasik bir Karadeniz köyü” diye tanımlayarakmütevazı davranıyor muhtar ama Şenyuva; Sal Yaylası, Fırtına Vadisi, Kaçkar Dağları, Ayder Yaylası, Huser Yaylası, Palovit Şelalesi, Kavrun Yaylası gibi dünyanın sayılı doğal güzelliklerine komşu. Ayrıca 300 yıllık bir simgesi de var.

Muhtarın söylediğine göre 1697 yılında yapılmış Şenyuva Köprüsü. Fırtına Deresi’ni tek kemerde geçen epey yüksek bir köprü. Ayrıca tarihi bir de medreseleri bulunuyor. Bu arada dizideki köyün muhtarını, Leyla ileMecnun dizisindeki Erdal Bakkal rolüyle çok sevilen Cengiz Bozkurt canlandırıyor. Dizidekimuhtar karakterinin adıysa Ali Kocabaş. Dizidekimuhtar karakteri daha ilk bölümden civardaki derelere yönelik bazı hidroelektrik santralı (HES) projelerine karışsa da ŞenyuvaMuhtarı Atilla Güneri’nin bunlarla bir ilgisi yok elbet. Hatta tam tersine, Güneri köyün cennet doğasına el değmemesi için elinden gelen her şeyi yapıyor. Buna HES projelerine karşımücadele etmek de dahil...
 
SEVDALUK ERKEN VEDA ETTİ,YÖRE İSE HALA İLGİLİ GÖRÜYOR

Show TV’nin Çarşamba akşamları ekranlara gelen dizisi Sevdaluk Geçtiğimiz Aralık ayında yayın hayatına başlayan dizi, ilk başlarda oldukça iyi reytingler almış, ancak sonradan izlenme oranlarında düşüş yaşamıştı. Bu duruma çare olması amacıyla 12. bölümden itibaren dizinin senaryo grubu ve yönetmenini değiştiren Show Tv, bir sonuç alamadı.Dizi, 20.bölümle ekranlara veda etti. 

   







Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı