Şelaleler kenti Rize

Rize bilinen ve henüz keşfedilmeyen şelaleleriyle cennet bir mekan.

TURİZM 9.10.2014 09:02:39 106 0
Şelaleler kenti Rize
Foto,Engin Tavlı,D.Ali Akyıldız
Rize, yeşillikler içindeki uzanan vadilerinde ve yaylalarında barındırdığı doğa harikası şelaleleriyle, alternatif turizm arayışında olanlara seçenekler sunuyor. 

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi ile Ayder Yaylası arasında bulunan Tar Deresi vadisindeki birçok küçük düşümlü şelalenin yanı sıra, 250 metre yükseklikten akan Bulut Şelalesi, seyir zevkine doyum olmayan görüntü sergiliyor. Bölgenin doğal süsü olma özelliği taşıyan ve ilçe merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta olan şelaleye, yürüyerek gitmek mümkün. Çamlışemşin'in Palovit Yaylasında bulunan ve yeşillikler arasında 15 metre yükseklikten akan Palovit Şelalesi, Kalkandere'deki 16 metrelik Vandri Şelalesi, İkizdere'deki 15 metrelik Manle ile 20 metrelik Cimil şelaleleri, Rize'ye gelenlerin mutlaka görmek istediği yerler arasında yer alıyor. Yine Çayeli ilçesindeki Ağaran Şelalesi ile İkizdere'deki Gelintülü Şelalesi, görülmeye değer şelaleler arasında bulunuyor. 

Rize sahip olduğu yaylaları, Kaçkar Dağları'nda 2200 metreden sonra görülebilen 100'ün üzerinde buzul Gölü, dünyaca ünlü Ayder Kaplıcaları gibi ılıca ve kaplıcaları ve şelaleleriyle alternatif turizm açısından oldukça zengin potansiyele sahiptir. Rize'ye gelen her turistin kendisine uygun bir aktivite bulabilir.Rize İlinde bulunan ancak henüz yeterince keşfedilemeyen şelaleler, su ile yeşilin buluştuğu ve insanlara doğa ile buluşma imkanı veren yerlerdendir. 



Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI