Şehitler Cami ve Şehitlikte Onarım Çalışması

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı 2800 rakımlı Kale köyünde 300 yıllık Cami ve şehitlikte onarım çalışmaları devam ediyor

TURİZM 18.10.2020 13:31:30 77 0
Şehitler Cami ve Şehitlikte Onarım Çalışması

ALİ AKYILDIZ

ÇAMLIHEMŞİN-Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı 2800 rakımlı Kale köyünde 300 yıllık Cami ve şehitlikte onarım çalışmaları devam ediyor.

Bölge olarak birçok tarihi mekanları içinde bulunduran Rize ve ilçelerinde 300 yıldır kendilerine uzanacak eli bekleyen Şahitler Cami ve Şehitlik artık modern görünümü ile ziyaretçilerin hizmetine açılıyor.

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Kale köyünde bulunan Tarihi Cami ve Şehitlik Çamlıhemşin Belediyesinin katkılarıyla İller Bankası tarafından onarımları yapılıyor.

Köy sakinlerinden Recep Bozkurt ve Mahmut Keser yaptıkları açıklamalarda, Cami’nin yıllar önce ahşap olduğunu, daha sonra ise yeniden onarıldığını ardından da çevre düzenlemelerinin başladığını Kendilerinin de yaşlılardan duyduğu efsanelerle dolu olan Cami den ise belirli hastalığı olanlarında ziyaret ederek bu camide bulunan Tespih içinde geçirilerek tedavi olduklarını söylediler.

Bozkurt ve Keser, Cami çevresinde ve şadırvanlarda yapılan onarımın ardından tarihi tam olarak bilinmeyen orman içinde saklı bulunan şehitliğin yolunun kesme taşlarla merdiven yapıldığını, bu şehitlikte bazen ışıkların yandığı, camiden ise sesler geldiğini anlattılar. Şehitlik kabristanlığının ise onarılarak kısa sürede ziyaret açılacağını dile getirdiler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI