Rize'ye gelen Turist sayısı'!

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu açıkladı.

TURİZM 8.10.2013 18:29:29 18 0
Rize



İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, yaptığı açıklamada, yaz aylarında ilde turist bolluğu yaşandığına dikkat çekerek, 'Yaz aylarında yaylalarımız ve şehir merkezimizdeki otellerimizde doluluk oranı bir hayli yüksek geçti. Ziyaretçilerimiz kültür turlarının yanı sıra ilimizdeki şifa kaynağı kaplıcalarımızdan dolayı da tercihini bu bölgeden yana kullanıyor.' dedi.

2013 yılının ilk 8 ayında ili 570 binin turistin ziyaret ettiğini söyleyen Hocaoğlu, 'Son yıllarda ilimize, Arap ve Avrupalı turistler tarafından yapılan ziyaretlerde ciddi artışlar var. Daha önceki yıllarda ilimize en fazla ziyarette bulunanlar arasında, ilk sıralarda yer alan İsrailli turist sayısında ise ciddi biçimde azalma gözlemliyoruz. 2012 yılında 585 bin 696 turist ilimizi ziyaret etmişti. Bu yılın ilk 8 ayında ise 570 bin 144 turist geldi. Bu turistlerin 512 bin 674’ü yerli, 57 bin 470’i ise yabancı turistlerden oluşmaktadır. Yılsonuna kadar bir önceki yılın turist sayısını geçmeyi hedefliyoruz. Yaz turizmi açısından turistlerin gözde mekanı olan ilimizin ilerleyen yıllarda kış turizminde de adından daha fazla söz ettireceğini düşünüyoruz.' diye konuştu.

Hocaoğlu, Rize’nin zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğuna vurgu yaparak şöyle dedi: 'İlde, başta yayla turizmi olmak üzere kano, rafting gibi akarsu turizmi yapılıyor. Bunların yanında; Termal turizm, bitki incelemesi, kuş gözlemciliği, motosiklet ve bisiklet, Jeep safari, doğa yürüyüşü, sportif olta balıkçılığı, inanç turizmi, yamaç paraşütü gibi birçok alternatif gerçekleştirilebiliyor. Deniz, kum, güneş üçlüsü dediğimiz standart turizm sonrası turistler, alternatif turizm cenneti sayılan ilimizi ziyaret ediyor. Bugüne kadar denizlerde sıfır noktada suya giren turistlere 3 bin metre yükseklikteki buzul göllerde suya girme imkanı da sunuyoruz.' 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI