PİLEKİ MAĞARASINDA 41. TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİ…

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, bu yıl 41. Si kutlanan Turizm Haftası etkinliğine katıldı. Etkinlik İyidere Pileki mağarasına Trekking yürüşüyle başladı. Etkinliğe Rize Valisi Erdoğan Bektaş’da katıldı.

TURİZM 22.04.2017 09:33:17 16 0
PİLEKİ MAĞARASINDA 41. TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİ…

Kutlama programı Pileki mağarası önünde saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. İyidere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Akif Kızılka, Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ramazan Aydoğan’ın açılış konuşmaları, Kaymakam Orhan Altun ve İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete’nin selamlama konuşmalarının ardından Rize Valisi Erdoğan Bektaş günün anlam ve önemine binaen bir açıklama yaptı.

 Vali Bektaş; “Zengin kültürel varlıkları, eşsiz doğası, köklü geçmişe sahip kültür ve sanat yapısı ile turizmin her çeşidine imkân sağlayan, bir yeryüzü cenneti olan Rize’mizde; turizm bilincini geliştirmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası’nın turizm alanında edindiğimiz yerin sağlamlaştırılmasına ve daha ileriye götürülmesine katkı sağlamasını diliyorum” dedi. Vali Bektaş, Pileki taşının çıkarılıp sahile kadar insanların yürüdüğü güzergahın tespit edilip o yol güzergahından trekking yürüyüşü yapılarak Mağaraya gelinmesi daha anlamlı olur şeklinde konuştu.

Program Folklor gösterisi, Tiyatral gösteri, Veteriner Hekim Birol Hatinoğlu’nun İyidere vadisinde yaşayan Kuş türlerinin fotoğraf sergisi ve Mağara incelemeleri ile sonlandırıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı