Kayak severler Ayder Kayak Merkezi`nin faaliyete geçmesini istiyorlar

Kayak severler Ayder Kayak Merkezi`nin faaliyete geçmesini istiyorlar

TURİZM 26.12.2019 07:58:04 194 0
Kayak severler Ayder Kayak Merkezi`nin faaliyete geçmesini istiyorlar

Türkiye`nin en uzun kayak pistine sahip olacak Ayder Kayak Merkezinin hala yapılmamasına tepki gösteren Rizeli kayak severler, pistin faaliyete geçmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Bölgenin kalkınma hamlesinde öncelikler arasında bulunan ve turizm faaliyetini daha aktif hale getirmek için Kaçkar Dağları Milli Parkı’nda yapılacak kayak tesisi projesinin ihalesinin bir an önce yapılmasını isteyen Kayak severler “KAYAK Merkezi’nin akıbetini soruyorlar.

Rize-Pazarlı Kayaksever Sabit Uçak “ Hafta sonu 8 saat araçla Erzurum Palandöken’e gidip 4 saat kayak yaptık. Kayak değil, yol bizi perişan etti. Alplere yakın karı olan Kaçkarlarda hala Kayak merkezi olmayışı bölgenin büyük kesiminin ekonomisinin başka tarafa gitmesine sebep oluyor” dedi.

Rizeli Senin Çelik, “12 kişi ile hafta sonu sadece Palandöken’de kar olduğu için kulübümüz üyeleriyle Rize’den Erzurum gitmek zorunda kaldık. Diğer kayak tesislerinde ise kar hala yok. Kaçkarlarda ise Kar var ama tesis yok. İhalesi 2018 de yapılacağı söylenen tesis neden yapılmıyor” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Rize-Ardeşenli Yavuz Kabaoğlu, “ Ben her sene Kış ayının gelmesini özlemle bekliyorum. Kayağı çok severim. Erzurum, Sarıkamış, Artvin Atabari tesislerine her hafta sonu kayak yapmak için gidiyorum. Bu sene kar yok. Bölgemizde ise bir saat araçla gittiğinizde Kaçkarlara ulaşıyorsunuz. Kar var, Doğa var sadece tesis yok. Yılan hikâyesine dönen Kayak tesislerinin akıbetini merak ediyorum. Bir an önce yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Rize-Çayelili Salih Tüysüz “ Bölgemiz bir yandan denizi diğer yandan dağlarıyla adeta turizm cenneti. Sadece yaz aylarında dolup boşalan yöremiz maalesef kışın sessizliğe bürünüyor. Dünyanın sayılı dağları arasında bulunan Kaçkar Dağlarında Kar eksik olmuyor. Bu bölgede hala teleferik ve kayak tesisinin olmayışı büyük kayıp. İlgililere buradan çağrı yapıyorum. Tesisleri bir an önce yaparak bölgemizde 12 ay turizm canlanmasının önü açın “ dedi.

Çamlıhemşin Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Altun “ Kayak projesinde geri adım atılmış değil. Cumhurbaşkanımız bizzat takip ediyor. Havalimanı ve Kentsel dönüşüm ile ortak olarak yürütülen Kayak tesisi için çalışmalar devam ediyor” dedi.

KAYAK TESİSİ

Ayder Kayak Projesi, Kaçkarlar’ın 4 yaylasını kapsayan bir proje, Ayder Yaylası merkezi ile Hazindak, Samistal ve Amlakit yaylalarını içeriyor.

Bir miktar Palovit Yaylası'na yaklaşıyor. 3 etaplı bir proje. 3'üncü etabı devreye girerse Yukarı Kavron ve Mezovit yaylalarını da kapsamış olacak.

Şu an ki proje Ayder üzerindeki Ayder, Hazindak, Samistal, Palovit ile Amlakit yaylaları arasındaki çanakları kapsıyor.

Hâlihazırda heliski (helikopterli kayak) adıyla dünyanın çeşitli yerlerinden gelip insanların kayak yaptığı yerler mekanik tesisler ile düzenli kayak yapılabilir hale getirilmesi hedefliyor.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı