Karadeniz Turizm ile Kalkınacak

Rize Valisi Nurullah Çakır; Rize’nin baş döndüren doğasından faydalanılması gerektiğininin altını çizdi.

TURİZM 4.10.2013 20:18:18 38 0
Karadeniz Turizm ile Kalkınacak




Rize'nin ev sahipliği yaptığı 4. Karadeniz Bölgesel Toplantısı Rize'nin İkizdere ilçesinde gerçekleştirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın Karadeniz’in bir enerji, liman ve lojistik üssü olarak konumlandırılması gerektiğini ifade ettiği toplantıda Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize’nin baş döndüren doğasından faydalanılması gerektiğinin altını çizdi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Rize adına konuşmasını yapan Rize Valisi Nurullah Çakır, şehrin kültürel ve ekonomik alanda öne çıkan değerlerini konuklar ile paylaştı. Dünya çay üretiminde 5. sırada olan Rize’nin doğadan beslenen bir ekonomi olduğunu ifade etti.

Son dönemlerde yaylacılığın gerek organik tarım ürünleri gerekse de turizm açısından büyük bir potansiyel barındırdığını belirten Çakır; “Bölgemiz, kaynakları itibari ile doğa turizmini odaklı bir yapılanma için ülkemizin en uygun bölgelerindendir. Koruma kullanma dengesini gözeterek diğer turizm çeşitlerini de bölgenin ekonomisine destekleyici unsur olarak değerlendirmekteyiz. Rize ilimize özgü farklı turizm türlerinin birbirine entegrasyonu ve gelişimini sağlayarak sürdürülebilir çevre anlayışı ilkesi kapsamında, alternatif turizm odaklı ‘Rize ili Doğa Turizmi Master Planı’ hazırlanmıştır. Bölgemiz proje odaklı çalışmalarını sürdürmeye ve uluslararası kuruluşlar ile başarılı işbirlikleri kurmaya devam etmektedir. İnanıyorum ki bu ve benzeri toplantılarda elde edilen sonuçlar bölgemiz tarafından da dikkatle izlenecek ve tecrübe paylaşımına gidilecektir” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI