HOLLANDA'DAN KONUK GELDİ!

DÜNYAYA TEL ÖRGÜLERİ TANRI KOYMADI Kİ!

TURİZM 27.08.2013 13:40:40 12 0
HOLLANDA


Bu yıl Artvin-Kafkasör’de 5. si yapılan Motofest geride renkli anılar bırakarak sona erdi.
Artvin’in tanıtılmasında çok önemli rol üstlenen Motfest’in bu yıl Hollandalı bir konuğu vardı.

Tam bir doğa tutkunu ve dünyayı gezmekten büyük keyif alan Cleverson, bu yıl Motofest sayesinde Artvin’e geldi. Artvin’i Motofest sayesinde tanıdığını söyleyen Cleverson;


─DÜNYAYA TEL ÖRGÜLERİ TANRI KOYMADI Kİ!

“Ben dünyayı gezmekten, dolaşmaktan büyük keyif alıyorum. Aslında insanlar özgür olmalı, sınırlar olmamalı. Dünya’ya sınırları, tel örgüleri tanrı koymadı. İnsanların kendisi koydu. Bu sınırlar yine insanların kendisini hapsetti. Ben isterim ki Dünya’da hiç kan akmasın, sınırlar olmasın, insanlar önce insan oldukları için değerlendirilsin.


─BU MUHTEŞEM GÜZELLİKLERİ DEĞERLENDİRİN


Artvin’e ilk kez geliyorum. Burası muhteşem bir yer. Saklı cennet. Burada madenin çıkarılmak istendiğini öğrendim. Buna çok üzüldüm. O zaman burası kalmaz ki! Belki de son kez görüyorum. Ben de burada yaşıyor olsam karşı çıkardım. Oysa burası muhteşem bir turizm alanı olabilir. Avrupa’da böyle doğal ve yaşlı ormanlar yok. Böyle hava yok, böyle su da yok. Siz bunları korumuşsunuz. Şimdi değerlendirebilirsiniz.”dedi.

Motofest’i düzenleyen organizatörlere ve sponsorlara da teşekkür eden Cleverson;
“Şimdi bu festivalin ardından Gürcistan üzerinden Ermenistan’a, oradan İran’a sonra tekrar Türkiye’ye geleceğim. Daha sonra da ülkeme döneceğim. Türkiye’de insanlar sevgi dolu samimiler.


ARTVİN İNSANI ÇOK SICAK VE SAMİMİ İNGİLİZCE KONUŞAN ÇOK KİŞİ
İLE KARŞILAŞIYORUM. EĞİTİMİ YÜKSEK KÜLTÜRLÜ İNSANLARI VAR


Artvin insanı da öyle. Kısa sürede kaynaşabilirsiniz. Bakmışsınız ki İngilizce bilen birçok kişiyle karşılaşmışsınız. Ben de çat pat Türkçemle onlarla konuşmaya çalışıyorum. Artvin insanı gerçekten zeki ve kendisini yetiştirmiş. Şu an benimle İngilizce konuşan Uğur var. Kendimi Avrupa’da hissediyorum. Bu arada vejeteryanım et yemem. Sigara içmem, alkol almam. En kötü alışkanlığım gezmek, doğa ile iç içe yaşamayı sevmektir. Bekarım, ışık teknisyeniyim. Her yıl mutlaka geziye çıkar tatilimi yaparım. Hiçbir Motofest’i de kaçırmam. Bulgaristan’da yapılana gittim. 29-30 Ağustos ve 1 Eylül’de Gürcistan’da Batum’da yapılacak Motofest’e de katılacağım” dedi.


14 YILDIR SAÇIMI HİÇ KESMEDİM. BENİM KÜPELERİM CESARET İSTER


Farklı küpeleri ile ilgili soru soran 08 haber muhabirine farklı görünmeyi, farklı olmayı sevdiğini belirterek; “Evet, beni ilk görenler önce kulaklarımdaki küpeye takılıyorlar. Benim küpelerim cesaret ister. Herkes bunu takamaz. Çünkü uzun bir süreç gerektiriyor. Kulak memesine küçük halklar takarak, daha sonar da bu halkaları zaman içinde büyüterek bu hale getirdim. Çok ilgi çekiyor. Dünyada çok az insanda bu vardır. Benim saçlarım da 14 yıldır hiç kesilmedi. Gerçek saçtır. Vücudumdaki dövmelerimle, çene aylındaki mıknatısımla, hızmalarımla dikkat çektiğimi kabul ediyorum. Ben böyle yaşamayı seviyorum ve insanlar beni böyle seviyor. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 08 HABER-ARTVİN

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI