Doğu Karadeniz’in tanıtımına ciddi katkı sağlıyor.

HELİKOPTERLE kayak sporu heliskinin Türkiye`deki merkezi haline gelen İkizdere İlçesi`ndeki Kaçkar Dağları`nda bu yıl karın beklenenden önce yağmasıyla heliski sezonu erken açılacak

TURİZM 8.11.2013 07:50:50 16 0
Doğu Karadeniz’in tanıtımına ciddi katkı sağlıyor.



Helikopterle kayak sporu heliskinin 2005 yılından bu yana Türkiye`deki merkezi haline gelen Rize`nin Kaçkar Dağları bu yılda aralarında İsviçre, İspanya, Fransa, Kanada, ABD ve Rusya`nın da bulunduğu ülkelerden sporcu ağırlayacak. Bu yıl karın erken yağması ve bazı bölgelerde yer yer 1 metreye yaklaşması nedeniyle sezon erken açılacak. Güneydoğu Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sarıdağ, dünyada sınırlı bölgelerde yapılan spor için Türkiye’de en cazip merkezin Kaçkar Dağları olduğunu ifade etti. Sarıdağ, “Karın da erken yağmasıyla sezonu Aralık ayında açmayı planlıyoruz. Bu yönde hazırlıklarımız sürüyor. Bu yıl yoğun talep alıyoruz ve önceki yıllara oranla daha yoğun katılım bekliyoruz. Heliski Türkiye ve Doğu Karadeniz’in tanıtımına ciddi katkı sağlıyor.” dedi.

 ERKEN KAR SEVİNDİRDİ


 İkizdere RİDOS Termal Kaplıca Merkezi sahibi Kasım Ekşi’de bu yıl karın erken yağmasının heliski tutkunlarını sevindirdiğini belirterek “Yaz turizmine veda ettiğimiz bu günlerde artık bölgemizde kış turizmi başlıyor. Karın erken yağmasıyla bu yıl heliski sezonu daha uzun olacak gibi görünüyor. Bu yılda yerli ve yabancı turistleri ağırlayacağız” dedi.

 HAFTADA 15-20 BİN EURO


 Kayak sırasında adrenalini artırmak için dik yamaçlarda yatay kayışlarla oluşturdukları çığla yarışan sporcular Kaçkar Dağları`nda nefes kesen görüntülere imza atıyor. Sporcular bu kayışlar sırasında sırtlarında taşıdıkları airbag çantalarla güvenlik önlemlerini üst düzeyde alıyor. Olası bir çığ altında kalınması halinde çanta kendini otomatik açıyor ve bir çadır görevi görüyor. Çantada bulunan GPRS cihazı helikoptere sinyal gönderiyor. Böylece çığ altında kalsa bile sporcunun yeri kolaylıkla bulunuyor. Dünyanın dört bir yanından bölgeye gelen kayakçılar, bu heyecanı yaşamak için haftada kişi başı 15 ile 20 bin euro ödüyor. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI