CİHA KALESİ BİR İLKE İMZA ATTI!

BAYRAM VE ŞENLİK BİRARADA YAPILDI !

TURİZM 11.08.2013 14:26:26 12 0
CİHA KALESİ BİR İLKE İMZA ATTI!



Rize Pazar Suçatı (Apso) Köyü ve Yöresi Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği (APSO-DER) tarafından tertiplenen şenliklere yüzlerce kişi ile birlikte Pazar kaymakamı Selçuk Aslan da iştirak etti.

Suçatı Köyü ve çevre köylerden katılan vatandaşlar şenliklerde horon oynayıp yöresel lezzetlerden tadarak festival heyecanını yaşadılar.

Aynı zamanda şenlik, bayram nedeniyle büyükşehirlerdeki birçok yöre sakininin de memlekette bulunması hasebiyle, nostaljik bir buluşmanın da adresi oldu.

Şenlikte bir konuşma yapan Pazar kaymakamı Selçuk Aslan, bu tür birlikteliklerin vatandaşların kaynaşması, hasbıhalde bulunması anlamında önemli olduğuna vurgu yaparak, “Belki ileriki zamanlarda bu şenliklerin kapsamını daha da geliştirip binlerce insanın bir araya geldiği festivaller haline getirebiliriz. Burada, tarihi bir yapının önünde geçmişte yaşanmış güzel eğlenceleri yeniden hayata geçirmenin coşkusuna katkı yapan herkesi tebrik ediyorum” dedi. 

APSO-DER Başkanı Vezir Başokur da yaptığı konuşmada etkinliğe katkıda bulunanlara teşekkür ederek, bu etkinliğin ilk olması dolayısıyla doğal olarak bazı eksikliklerinin bulunduğunu, sonraki etkinliklerin daha güzel olacağını dile getirdi.

Derneğin Kurucu başkanı Aziz Hacısalihoğlu ise yaptığı konuşmada, ''Gurbetten gelip hemşerilerimizle böyle güzel bir etkinlikle bir arada olmanın keyfini yaşıyoruz. Katkısı olanlara ve etkinliğimizi onurlandıran Sayın Kaymakamımıza gönülden teşekkür ediyoruz'' dedi.

Şenlik, yöresel sanatçıların konserine eşlik eden vatandaşların horonlarıyla saatlerce devam etti.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı