ÇİFTE BAYRAM YAPILDI !

Çamlıhemşin'de ''LAZİ RALLİ'' rüzgarı esti.

TURİZM 9.08.2013 15:27:27 30 0
ÇİFTE BAYRAM YAPILDI !



CEMİL KUS'un haberi.....

Rize`nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Dikkaya köyünde düzenlenen ve ilginç görüntülere sahne olan tahta araba yarışları 'Lazi Ralli'ye bu yıl erkeklerin yanı sıra bayanların gösterdiği performans göz doldurdu.


Bayramın ikinci günü düzenlenen 'Lazi ralli'ye katılan çoğu ev hanımı dokuz bayan kıyasıya yarıştı. El yapımı tahta arabalarla zorlu köy yolunda birbirleri ile yarışan ve zaman zaman düşme tehlikesi geçiren hünerli bayanlar,yarışlarda derece elde etmek için gayret etti. Küçük çapta kazaların yaşandığı Yarışma süresince yaralanan olmazken eğlence zirve yaptı.

250 metrelik parkurda yarışan bayanların yanısıra 1 km lik parkurda yarışan erkek yarışmacıların kıyasıya mücadelesinin sonunda dereceye giren yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.


YÖN TABELALARINA LAZCA İFADELER YAZILDI


Bir kilometrelik parkurda hazırlanan yarış pistinin yön tabelalarında yazılan lazca uyarı yazıları ise dikkat çekti. Eski geleneklerinin yaşatılması için düzenlenen yarışmayı izlemeye gelen vatandaşların yoğunluğu dikkat çekti.

'Lazi Ralli' adı ile düzenlenen yarışmanın organizatörlüğünü Haydar Karaman, Niyazi Karaman ,Can Kosanoğlu ve Halil Kosanoğlu yaptı







 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI