Camiin yolu kapalı suyu yok: Ziyaretçiler bundan şikayetçi oldu

Bin 130 metre rakımdaki Kıble Dağı Camiinin ziyaretçileri eksik olmuyor.

TURİZM 7.06.2020 11:59:31 36 0
Camiin yolu kapalı suyu yok: Ziyaretçiler bundan şikayetçi oldu

RİZE-Bin 130 metre rakımdaki Kıble Dağı Camiinin ziyaretçileri eksik olmuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Rize'nin Güneysu ilçesinde yaptırılan Kıble Dağı Camii, yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez mekanı oldu.

Rize Güneysu'daki Kıble Dağı Camiinin geçmişi 300 yıl öncesine dayanıyor. 1960 yılında çıkan yangından sonra yeniden inşa edildi.

Koronavirüs (COVİT-19) salgını münasebetiyle Cami’ye 3 km kala yol hafriyatla kapalı olmasına rağmen, yurdun farklı illerinden gelen aileler hava sıcaklığına aldırmadan yaya olarak yaklaşık 1 saat yürüyerek Cami’yi görmeden dönmüyorlar.

Koronavirüs tedbirleri kapsamanındı yola dökülen hafriyatla araç geçişinin engellenmesi ve bu konuda ziyaretçilere hiçbir açıklamanın yapılmaması,camiye 2 km kala kapalı tutulan yoldan şikâyetçi olmalarına rağmen yine de sıcak havanın da vermiş olduğu zorluklara göze alarak 1 saat yayay yürüyerek camiyi ziyaret ediyorlar.

İstanbul’dan gelen İşadamı Ersan Uzun, ilk defe geldiğini söyleyerek “ “neden ismi bile dağ olan ve son derece muhteşem bir yerde yapılan caminin suyu yok?. Cami açık olmasına rağmen vatandaşlar abdest alacak, ihtiyaç giderecek yer bulmakta sıkıntı çekti. Kapalı olan yerde bilgilendirici bir tabela konmuş olsaydı, bizde burada abdest alıp ihtiyacımızı giderirdik” dedi.

Amasya, Fatsa, Sivas’tan aileleriyle Cami’yi ziyarete ilk kez gelenler, memnuniyetlerini dile getirdiler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI