BARAJLAR ŞEHRİ ARTVİN: TURİZİMDE DE SÖZ SAHİBİ OLMAYI HEDEFLİYOR

Çoruh Havzası baraj gölleri kıyısı yatırım potansiyelinin belirlenmesi ve uygulanabilecek projeler üzerinde değerlendirme toplantısı yapıldı.

TURİZM 21.03.2018 13:22:58 24 0
BARAJLAR ŞEHRİ ARTVİN: TURİZİMDE DE SÖZ SAHİBİ OLMAYI HEDEFLİYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Çoruh Havzası baraj gölleri kıyısı yatırım potansiyelinin belirlenmesi ve uygulanabilecek projeler üzerinde değerlendirme toplantısı yapıldı.

Vali Doğanay başkanlığında Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Adem Başoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Gümüş, Artvin Çoruh Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hilal Turgut, Valilik İl Planlama Koordinasyon Müdürü Yılmaz Olgun ve Valilik Proje Birimi personeli ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Artvin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berna Kiriş Turna katıldı.

Artvin Valiliği tarafından yürütülen ve finansmanı Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından sağlanan proje çalışmaları kapsamında Muratlı, Borçka, Deriner, Artvin ve Yusufeli baraj gölleri kıyısı ile ilin doğal ve kültürel zenginlikleriyle ilgili yatırım potansiyeli üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıda konuşma yapan Vali Doğanay, Valilik olarak amaçlarının Artvin’in turizmden hak ettiği payı alabilmesi, yeni üretim ve istihdam alanlarının kazandırılmasının gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Artvin’in barajlar şehri olduğunu anımsatan Doğanay, Deriner, Borçka, Muratlı ve Artvin barajları ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Bununla birlikte baraj gölleri ve kıyılarını da turizm noktasında değerlendirmek amacıyla bir takım projelerimiz ve çalışmalarımız var. Proje ekibimiz yoğun bir mesai harcıyor. Yakın bir gelecekte su ve barajlar şehri olan ilimiz turizmden hak ettiği payı alacağına yürekten inanıyoruz' dedi.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda, DOKA tarafından Avusturyalı Input Firmasına hazırlatılan proje çalışmasının sunumu gerçekleştirilerek, katılımcıların öneri ve değerlendirmeleri alındı


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı