Ayder’de Sabah Stop eden Salıncaklar, Öğleden sonra faaliyete başladı

Ayder’de Sabah Stop eden Salıncaklar, Öğleden sonra faaliyete başladı

TURİZM 1.09.2019 17:19:36 299 2
Ayder’de Sabah Stop eden Salıncaklar, Öğleden sonra faaliyete başladı

ÇAMLIHEMŞİN-Rize’nin ve Türkiye’nin en önemli turizm merkezleri arasında gösterilen Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası’nda bir süredir tepkilere neden olan salıncakların sökülmesine kara verildi.

Doğu Karadeniz’in turizm cenneti olarak adlandırılan Ayder başta olmak üzere hemen her yaylada, salıncakların sayısı artmaya başladı.

Özellikle Ayder Yaylası'nda yan yana kurulan ve ücretli olarak sallanmaya izin verilen salıncaklar, turistlerin ilgi odağı olsa da Ayder’in görünümünü kirletiyordu.

Rize Valisi Kemal Çeber “İnsanların yeşile hasret bırakıldığını dile getiren Vali Çeber, görüntü kirliliğine sebep olan salıncaklar konusunda, Ayder’in bağlı olduğu Çamlıhemşin Belediyesi'nin gereğini yapması gerektiğini” söyledi.

Salıncakların 1 Eylül'de kaldırılacağı açıklandı. Lakin 01.09.2019 Pazar günü kaçkar53.com olarak Ayder yaylasındaydık.

Sabah 09.00 da Salıncaklar durdurulurken, Öğleden sonra tekrar faaliyete geçti. Yani yasağa işletmeciler ve ziyaretçiler fazla ilgi göstermediler.

Ayder’de İşletmecilik yapan ve aynı zamanda Salıncak sahibi olan Ayşe Şahin Sabah 09.30 da yaptığı açıklamada “ Ayder’de esnaflık yapıyorum. Aynı zamanda Çamlıhemşin Belediyesi Meclis üyesiyim. Bugün itibarıyla Salıncak hizmetimizi durdurduk. Bu bizim için oldukça kötü oldu. Yeni düzenleme yapılarak işimize devam etmeliyiz” dedi.

Turlarla diğer illerden Ayder’e gelen vatandaşlar ise bir yandan çevre kirliliği yapıyor diyenler,diğer yandan çevre kirliliği yapmıyor görüşünü dile getirenler oldu. Buna rağmen ihtiyaç olduğunu ve yeni bir düzenleme ile tekrar hizmete açılması gerektiğini açıkladılar.

Öğledenn Sonra ise Salıncaklardaki Sabah sakinliği yerini tekrar bu görüntülere bıraktı.


Anahtar Kelimeler:
UMUT
1.09.2019 23:53:37
Ayder yaylasına ihanet edenler yarın torunlarına ne bırakacak. Bir Hemşinli olarak Artık Ayder e gitmiyorum. Girişte para, park para, sallan para, su para

Recep
2.09.2019 16:03:55
Bütün doğal güzellikler gibi Ayderi de bitirdiler, selam olsun o eski doğal haline.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI