Artvin Atabari Kayak tesisleri hafta sonu tıklım tıklım dolu

Artvin Atabari Kayak tesisi 2003 yılında kuruldu.Her geçen gün ziyaretçi sayısı artıyor.

TURİZM 12.02.2017 20:55:16 145 0
Artvin Atabari Kayak tesisleri hafta sonu tıklım tıklım dolu

Kaçkar53.com(Özel)

Artvin Atabari Kayak tesisleri Artvin'e turizm açısından büyük katkı sağlıyor.2016 yılında 5 bin ziyaretçi geldi.Her geçen gün bu sayı artıyor.


2003 yılından bu yana tesislerde kayak hocalığı yapan Çoruh Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fikri Özkara yaptığı açıklamalarda ' Burasını yüzme kayak ve sosyal etkinliklerde üniversitemiz kullanıyor.Ben 20 yıldır bu işi yapıyorum.

Kayak merkezi 2003 yılında açıldı.Her geçen gün artan potansiyel var.Bunu bugünde görebiliyorsunuz.İlk kez bu kadar kalabalık oldu.

Bunu da RİZE'den gelen gruplarımız sağlıyor.Erzurum'a yakın olanlar oraya, bize yakın olanlarda buraya geliyor.Dolaysıla Rize de buraya geliyor.

Onu da biz tercih ettiriyoruz.Gelenlere anlatıp iyi reklam yapıyoruz.Ama hala Artvin de olup da burada Kayak merkezi olduğunu bilmeyenler var.İki teleferik sistemi var.birisi 1400 metre uzunluğunda,24 koltuk kapasiteli,bu sayı artırılıp azaltılabiliyor.

Biri de 22 kişilik 300 metrelik var.Bu kapasite Artvin için yeterlidir.Çok kalabalık olunca sayılarını artırıyorlar.2 adet kayak pisti var.3 ana pist 600 metrelik,yeni açılıp hala yenilenen 1400 metrelik de ayrıca bir pistimiz var.

Bunun 800 metresi profesyoneller içindir.Halka 2 türlü pist sunuluyor.İstediğinden istifade edebilir.Her gelen kayak için gelmiyor.Ziyaret içinde gelenler var.Bu yıl 5 bini aştığını düşünüyorum.

Üniversite olarak Kar şenliği yaptık.3 bin kişi katıldı.Mart ayında yaptık.Burada Ayder'dekine benzer KAR şenliği de yapıyoruz.Son zamanlardaki olaylar nedeniyle ara verdik.Şu an da 2 metre kar üstündeyiz.

Çatılar aldatmasın kayıyor.Ve siliniyor.Teleferik ücreti günlük 15 tl dir.Patenler takım olarak günlük 30 tl dir.Gruplara özel indirim de yapılıyor.Yeterki gelip bu güzellikleri görsünler'dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI