YETENEK FUARINDA NE ARARSAN VARDI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk defa düzenlenen Yetenek Fuarında öğrenciler yeteneklerini konuşturdular.

TRABZON-ARTVİN 11.10.2019 07:28:31 43 0
YETENEK FUARINDA NE ARARSAN VARDI

Hayati Akbaş

HOPA- Hopa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk defa düzenlenen Yetenek Fuarında öğrenciler yeteneklerini konuşturdular.

Hopa’da Hükümet konağı önünde düzenlenen fuarda İlçede eğitim-öğretime devam eden tüm okullar katılarak stantlar açtılar. Vali Yılmaz Doruk, İlçe Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Acar, Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek, kurum ve okul müdürlerinin de katıldığı etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Hopa’ya gelen Vali Yılmaz doruk fuarın açılış kurdelesini kestikten sonra beraberinde Kaymakam Abdurrezzak Canpolat ve Belediye Başkanı Taner Ekmekçi olduğu halde öğrenciler tarafından açılan tüm stantları tek tek ziyaret ederek öğrencilerin yaptığı ve sergilediği projeler hakkında bilgi aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Aydın’da tüm stantlarda öğretmen ve öğrencileri ve projeleri tek tek anlatarak bilgi vermesi gözlerden kaçmadı.

Stantların ziyareti ardından açılış seremonisine geçildi. Açılışta bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Aydın konuşmasında şunları söyledi: “ Sayın Valim, Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın İl Milli Eğitim Müdürüm, Protokolün saygı değer konukları, değerli mesai arkadaşlarım, saygıdeğer öğretmenlerim, meslektaşlarım, değerli veliler ve Hopa halkı, günün kıymetli aktörleri ve varlığımızın en önemli değerleri olan siz kıymetli öğrenciler hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yoğun, özverili ve bir o kadarda heyecan dolu bir mesainin ardından gerçekleştirdiğimiz 1.Yetenek Fuarına Hoş Geldiniz.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında çalışmalarına başladığımız Yetenek Fuar etkinliğimiz, yoğun emek sarf edilerek, eğitim-öğretim adına her türden yüke omuz veren, özveriyle çalışan öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve eğitim kurumu yöneticilerimizin eseridir.

Okullarımızdaki yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz, hoşgörülü, sabırlı, özverili ve sevgi dolu yürekleriniz sayesinde yetiştirdiğiniz öğrenciler için ne kadar üretken olduğunuzu ve cansiperane çaliştiğinizi bir meslektaşınız olarak çok iyi biliyorum. Bugün burada da bu özverinin ve adanmışlığın en somut halini hep birlikte izliyoruz.

Hopa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Türkiye’mizin aydınlık yüzleri olan, dünyayla uyumlu ulusal ve milli değerlerine sahip çıkan, Uluslararası rekabeti gerçekleştirebilecek bilgi beceri ve kültürel birikime sahip öğrenciler yetiştirmeyi kendimize şiar edinmiş bulunmaktayız. Çağdaş Türkiye’mizim mimari Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi “Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözünü her zaman hatırımızda tutarak geleceğe güvenle bakabilen, kendini gerçekleştirebilen bireyler yetiştirmek için yürüyeceğimiz yolda ve üstleneceğimiz çalışmalarda şimdiden kolaylıklar diliyorum.

Amacımız, İlçemizde öğrenim gören tüm öğrencilerin kişisel, duygusal ve ruhsal gelişimlerini en iyi şekilde desteklemektir. Yetenek fuarında İlçemizin tüm okul ve kurumlarında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin bir kısmını 380 öğrenci, 88 öğretmen ve idarecilerimiz ile siz değerli halkımla paylaşmak ve bu sayede öğrencilerimizin kendilerine katmış oldukları değerleri ve edindikleri kazanmalarını hayatlarının her alanında uygulayabilme farkındalığına sahip olmaları adına yola çıkmış bulunmaktayız.

Saygıdeğer konuklar başarının gizli kahramanları, çocuklarınız için büyük fedakârlıklar göstererek eğitimlerini sürdürmelerini sağlarken, en önemli varlığımız geleceğimizin ışıkları çocuklarımızın eğitim öğretim faaliyeti içinde gösterdikleri çabayı görüyor ve samimiyetimle ifade etmek istiyorum ki her şeyin en güzelini hak ediyorlar. En başta sevgi ve saygınızı hak ediyorlar.

Bugün bizlere bu mutluluğu yaşatan, geleceğe bir kez daha güvenle bakmamızı sağlayan, başta Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, siz değerli velilerimize, çocuklarınıza, eğitim kurumu yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve okullarımıza gösterdiğiniz her türlü destek için İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak yürekten teşekkür eder, sağlarımı arz ederim.”

Konuşmanın ardından birinci bölüm etkinlik sona ererken daha sonra okulların folklar ve müzik korolarının gösterileri başladı. Vatandaşların alkışlarıyla destek oldukları gösteriler büyük beğeni topladı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI