Yer Teslimi Yapıldı

İller Bankası ve Artvin Belediyesince ortaklaşa kontrolünün yapılacağı, 500 günde tamamlanması planlanan, Artvin Belediyesi İçme Suyu ve Kanalizasyon şehir içi şebeke hattı yapım işinin yer teslimi yapıldı.

TRABZON-ARTVİN 20.12.2020 16:57:08 33 0
Yer Teslimi Yapıldı

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Belediyesinin şehrin gelecek 50 yılını planladığı, Artvin Belediyesi İçme Suyu ve Kanalizasyon şebeke hattı yapım işinin ilk adımını atılarak, yüklenici firmaya yer teslimini gerçekleştirdi.

Yaklaşık maliyeti 31.302.723.02 TL. olup, 20.566.044,80 TL. ye İller Bankası tarafından ihale edilen ve 500 günde tamamlanması planlanan, Artvin Belediyesi İçme Suyu ve Kanalizasyon şebeke hattı yapım işi kapsamında; Kafkasör ve Atmaca mevkilerinde Kanalizasyon şebekesi, Artvin Kapalı Cezaevi, eski Köprübaşı mevkii arasında, mevcut kanalizasyon hattının yenilenmesi, İskebe Deresine akan kanalizasyon suları da şebeke hattına alınarak bu sorun ortadan kaldırılmış olacaktır. Şehrin birçok muhtelif yerlerinde, yetersiz kalan Kanalizasyon hatları yenilenecek.

İçme suyu şebeke hattı yapım projesinde ise; depolar arası iletim hatları ve maslakların tamamı yenilenecek, kapasiteleri artırılacak, muhtelif yerlerdeki şebekeler ve bağlantılar yenilenecek ve şimdiye kadar el yordamı ile yapılan kontroller daha modern bir şekilde otomasyon sistemiyle gerçekleştirilecek.

YER TESLİMİ YAPILDI

İller Bankası ve Artvin Belediyesince ortaklaşa kontrolünün yapılacağı, 500 günde tamamlanması planlanan, Artvin Belediyesi İçme Suyu ve Kanalizasyon şehir içi şebeke hattı yapım işinin yer teslimi yapıldı.

Yer tesliminde; İller Bankası Trabzon Yapım Uygulamaları Müdiresi Elif Pul ve Teknik Uzman Mustafa Eldemir, Belediye Fen İşleri Müdür Vekili Ahmet Soysal ve uygulama sorumlusu Özlem Yavuz, Yüklenici firma Ensar İnş. Tic. Ltd. Şti yetkilisi Mehmet Ensarioğlu, bir araya gelerek projenin uygulanacağı yerleri gözlemleyip inceledikten sonra, Belediye Başkanı Demirhan Elçin’i makamında ziyaret ederek, projenin imzaları karşılıklı atıldı.

Yer tesliminin imza töreninde konuşan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin; Artvin’in 50 yıllık geleceğini planlayarak kanalizasyon ve içme suyu hatlarını yeniliyoruz diyerek konuşmasına şöyle devem etti:

Elçin: “Göreve geldiğimiz günden beri şehir merkezimizin yağmur suyu kanalları gibi bir çok noktasının alt yapısını yeniledik, fakat Artvin’imizin bir çok noktasında Kanalizasyon ve İçme Suyu şebekesi ile ilgili sorunların devam ettiğini tespit ettik. Şehrimizin Kafkasör ve Atmaca mevkilerinde Kanalizasyon şebekesi şimdiye kadar hiç yapılmamış, bu bölgelerde foseptik çukurları ve iptidai yöntemlerle, çağdışı uygulamalarla kanalizasyon hizmeti veriliyordu. Bunların yerine sıfırdan modern kanalizasyon hattı yapacağız. Ayrıca İskebe Deresine ilkel bir şekilde akan Kanalizasyon suları da yapılacak olan bu çalışma ile bertaraf edilerek, o bölgedeki yaşayan hemşerilerimizin sorunları çözülmüş olunacaktır. Şehrin birçok muhtelif yerlerinde kapasitesi yetmeyen, mevcut kanalizasyon hattının yetersiz olması nedeniyle, arıza ve benzeri sorunlara yol açtığı gibi, çirkin ve sağlıksız durum meydana geliyordu bu projemizi tamamladığımızda bu sorun artık tarihin tozlu raflarında kalacak.

Aynı şekilde İçme suyu şebeke hattı yapım projesinde ise; depolar arası iletim hatları ve maslakların tamamı yenilenecek, kapasiteleri artırılacak, muhtelif yerlerdeki şebekeler ve bağlantılar yenilenecek ve şimdiye kadar el yordamı ile yapılan kontroller daha modern bir şekilde otomasyon sistemiyle gerçekleştirerek, çok önemli bir hizmeti daha yerine getirmiş olacağız.

Hemşerilerimize, sorunsuz ve kaliteli musluktan akan suyu içebileceği, su hizmeti sunacağız.

Artvin için heyecanlanıyor, Artvin İçin Çalışıyoruz, Projelerimizin tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI