YENİDEN YERLEŞİM YERİ 3.ETAP İNŞAAT’INDA YÜZDE 99’LUK FİZİKİ GERÇEKLEŞME

YENİDEN YERLEŞİM YERİ 3.ETAP İNŞAAT’INDA YÜZDE 99’LUK FİZİKİ GERÇEKLEŞME

TRABZON-ARTVİN 13.12.2019 11:42:05 43 0
YENİDEN YERLEŞİM YERİ 3.ETAP İNŞAAT’INDA YÜZDE 99’LUK FİZİKİ GERÇEKLEŞME

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Yusufeli Barajı ve Hidro Elektrik Santrali’nin tamamlanması sonrasında sular altında kalacak olan Yusufeli ilçesinin yerine inşaa edilmekte olan Yeni Yusufeli ilçesinin 3.etap inşaatının devam ettiği açıklandı. Yeni Yusufeli İlçe Merkezi’nin inşaatının 3.etabı olarak tanımlanan Tekkale tarafında kaba inşaatın yüzde 99 olarak tamamlandığı açıklandı.

DSİ Artvin Çoruh Projeleri 26.Bölge Müdürlüğü’nde Yusufelilere müjdeli haber geldi. DSİ Çoruh Projeleri 26.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre DSİ tarafından inşa edilmekte olan Yusufeli ilçesi yeniden yerleşim yeri üstyapı çalışmalarının inşaatının devam ettiğini bu kapsamda Tekkale tarafı olarak adlandırılan 3.etap çalışmalarının kaba inşaatının yüzde 99’unun fiziki gerçekleşmesinin sağlandığı belirtildi. Ayrıca açıklamada 340 adet konut ve 15 adet işyerinin de kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili olarak DSİ Çoruh Projeleri 26.Bölge Müdürlüğü tarafından bir açıklamada bulunuldu. DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “ DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğünce inşa edilmekte olan Yusufeli İlçesi Yeniden Yerleşim Üstyapı çalışmaları İnşaatı devam ediyor. Üstyapı Çalışmaları kapsamında 3. Bölgedeki (Tekkale tarafı) 340 adet konut ve 15 adet işyerinin kaba inşaatın % 99’u tamamlanmıştır. Yapılarda ince işler ve ada içi altyapı işleri ile peyzaj çalışmaları devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bu açıklama Yusufeli halkının yeni yerleşim yerinin Yusufeli Barajı ve HES projesi tamamlanmasından önce tamamlanacağına dair inancını arttırması bekleniyor. Gerek yapılan açıklamalar gerekse de DSİ tarafından yayımlanan fotoğraflarda Yeni Yusufeli İlçe Merkezi inşaatının planlandığı gibi ilerlediğini gözler önüne seriyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI