YENİ YUSUFELİ ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR.”

YENİ YUSUFELİ ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR.”

TRABZON-ARTVİN 17.12.2019 09:52:24 30 0
YENİ YUSUFELİ ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR.”

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valisi Yılmaz Doruk Başkanlığında Yusufeli Barajı ve HES Projesi İkinci Koordinasyon toplantısı Yusufeli’nde yapıldı.

Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri Şantiye Toplantı Salonundaki toplantıya, Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak, Artvin Orman Bölge Müdürü Mimar Sinan Özkaya, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak, Karayolları Bölge Müdürlüğü, TOKİ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, TEDAŞ, DOKA, DSİ Emlak Kamulaştırma Daire Başkanlığı Temsilcileri, tarım İl Müdürlüğü ve projeleri yürüten firma yetkilileri katıldı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından yeni yerleşim yerinde bir süre incelemelerde bulunan Vali Doruk, yeni yerleşim yerinin bin 535 dekar alan üzerine inşa edildiğini söyledi

Yusufeli Barajı suları altında kalacak olan Yusufeli ilçe merkezini yeni yerleşim yerine taşınacağını ifade eden Vali Doruk, “Alt yapı çalışmaları tamamlandı. Üst yapı çalışmaları ise hızla devam ediyor. Kamu binalarının inşaatında sona gelindi. Çalışmaları yerinde görüp, değerlendirme için alanda incelemelerde bulunduk. Aylık değerlendirme toplantılarımızı yapıyoruz. Koordinasyon gerektiren hususlar hakkında fikir alış verişinde bulunuyoruz. Şayet aksayan yönler varsa iş birliğiyle gideriyoruz.

Çalışmalar tamamlandığında yeni ilçenin güzel bir görünüme kavuşacağını vurgulayan Vali Doruk, “Çalışmalarımız gayet güzel ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Yusufeli barajının su tutmasıyla birlikte, yeni ilçemiz Yusufeli göl manzaralı bir görünüme kavuşacak. Yani Yusufeli barajının kıyısında bir ilçe olacak. Yeşillendirmesi ve çevre düzenlemesi ile örnek bir ilçe olacak. Süreçler planladığı gibi devam ediyor bir aksaklık yok, planladığı vakitte de tamamlanacak.' diye konuştu.

Yusufeli Barajı dolayısıyla bir ilçe merkezi ve dört köy tamamen 16 köyde kısmen taşınacak. Yusufeli Baraj inşaatının %70’i tamamlanmış olup yeni yerleşim yerinin 1535 dekar alanı, 17 milyon m3 kazı yapılarak oluşturulmuştur. 3144 hak ailenin hak sahibi olduğu yeni yerleşim yerinde, 334 konut tamamlanmış, 221 konutun inşaat çalışması devam ediyor. Önümüzdeki günlerde 586 adet konutun ve bir kısım kamu yapılarının daha ihale edilmesi bekleniyor.

Köy yeniden yerleşim yeri alt yapı çalışmaları, içme suyu arıtma tesisi, içme suyu ihale hattı çalışmaları devam ediyor.

Köy yeniden yerleşim yeri yolları %50 bitirilme duruma gelen Yusufeli’nde alan bazında %79 kamulaştırma gerçekleştirilmiş olup ilçe merkezinde gerçekleşen kamulaşma oranı ise %40’larda seyrediyor.

Karayolları çalışmalarının da hızlı sürdüğü Yusufeli Barajı çevresinde Tekkale, Şilenkar, Yusufeli Barajı viyadüklerinin yapımına hızla devam edilirken ilçe merkezi viyadüğüne henüz başlanılamadı.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, “Vatandaşlarımız adına süreçlerin yakından takip ediyoruz. Önümüzdeki günlerde ilçe merkezinde hakla ilişkiler bürosunun açılmasını bekliyoruz. İlçemizin gelecekte ihtiyaç duyacağı her alanda ilgili idarelerle görüşme ve çalışmalarda bulunarak ilçemize yeni fırsatlar kazandırma gayret ediyoruz.” dedi.

Yusufeli Barajı ve HES Projesi Koordinasyon toplantılar her ay Artvin Valisi Başkanlığında yapılmaya devam edecek.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI